BIZAR TOEVAL

Echt waar: als er iemand op de grond ligt ben ik blij als er al mensen omheen staan want dan mag ik doorlopen van mezelf. Kijken doe ik nooit naar wie er ligt en hoe erg.

Een keer stond er niemand, dus moest ik wel. Iemand lag half op de stoep en half op straat. Ik dacht: als er iemand overheen rijdt is hij zijn been kwijt. Ambulance gebeld, maar de politie kwam eerst, en toen die er was bleek de persoon in kwestie een bekende van hen. Een junk. Hij stond meteen op toen hij een van de agenten iets hoorde zeggen, bijna of er niks aan de hand was geweest. Ambulance afgebeld.

Foto’s maak ik van zoiets al helemaal niet. Toen ik echter maandag in Eindhoven voor de Bijenkorff een persoon zag liggen met mensen er omheen vond ik opeens dat ik dat vast moest leggen. Vraag me niet waarom, ik doe het echt nooit en vind het eigenlijk een beetje minderwaardig. Geen mooie foto, vastleggen en verder niks, 1x knip zonder goed te kijken en doorlopen.

Aan het eind van de middag lag er opeens een scooterrijder op het trottoir, ook 1x knip dan maar, dat was gewoon te toevallig, twee op een dag. Ik zie het sowieso zelden of nooit. Als ik in de verte iets van dien aard vermoed fiets ik altijd een straatje om.

Toen ik ‘s-avonds terug kwam in Amsterdam lag er iemand op de Nieuwmarkt. Geen idee waarom, maar er was politie bij. Hier een paar foto’s gemaakt die allemaal mislukten vanwege de donkerte, al laat ik er eentje zien vanwege het verhaal dus. Toen kreeg ik echt de gedachte: het is zeker VALDAG vandaag.

En daarna hoorde ik dat de Belgische wielrenner Wouter Weylandt op dezelfde maandag een dodelijke val had gemaakt in de ronde van Italie.

Ik vond het tamelijk bizar.

groeten

rene

Zit ik vandaag, woensdag , rond 14.30 u. een kwartiertje op mijn balkon gaat er weer een scooter onderuit.

Valweek??


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *