SANOMA

Grappig 1: mijn eerste tentoonstelling die ik in Flesseman had van ouderen uit dat verzorgingshuis in hun eigen oude foto’s ging vanuit Flesseman rechtreeks naar SANOMA in Hoofddorp (zie DIT BLOG ). Ze wilden hem gratis hebben want daar kwamen allerlei uitgevers en daar zou ik vast wat contacten kunnen leggen. Nee dus, nooit meer wat over gehoord. Ze hingen in een tussengang waar bijna niemand liep, dus dat verklaart het misschien.

Het boek is er gelukkig inmiddels toch van gekomen, maar geen enkel SANOMA-blad toonde belangstelling. Het is wel in het VK-magazine, de Trouw en het Parool gekomen, maar dat had niks met Sanoma te maken. Daardoor werd wel weer het gevoel dat ik over dat soort dingen heb versterkt: je moet alles doen omdat je het leuk vindt, niet om er wat mee te bereiken.

Grappig 2: De VK doet het VK-blog aan Sanoma over dat voor dat oude VK-blog gebruik gaat maken van Web-log.nl.: daar heb ik al jaren een slecht bezocht (n.l. alleen door een paar VK-bloggers) weblog dat ik als een soort reserve-blog beschouw. Ik lees nu dat dat web-log.nl overgeheveld gaat worden naar wordpress.nl. Daar staat momenteel al mijn archief van het VK-blog!!!!!

Grappig 3: hoewel het web-log.nl handiger is voor het plaatsen van foto’s komen ze er minder goed op uit. Maar wat belangrijker is: ze hebben geen voorpagina, reden waarom het VK-blog zo leuk was en waarom ik toch naar OBA ga, zoals ik nog steeds van plan ben. Maar als je bij wordpress zit kan je tevens op OBA MET die voorpagina dus, en zo komt alles toch weer samen.

Grappiger 4: dat vind ik nog grappiger: dat de VK een leuk bloggebeuren van de hand doet maar dat zo klungelig doet, een weekje voor de sluitingsdatum er iets over zeggen, dat iedereen al een soort oplossing heeft verzonnen en naar veiliger oorden dan de Volkskrant is uitgeweken. En vooral dat de oplossing van de VK ook nog eens niks nieuws biedt voor zover ik kan beoordelen.

Het allergrappigst zullen we nooit weten 5: met welke superlatieven over het blog zou de VK Sanoma zo gek hebben gekregen de failliete boedel over te nemen? Wat zouden ze Sanoma voorgespiegeld hebben, wat denkt Sanoma hiermee te winnen? Want dat zullen ze willen, filantropie is in deze kringen een niet-bestaand woord.

SANOMA: GEFELICITEERD MET DEZE LEEGGELOPEN BALLON.

Groetjes

rené

PS: het zou kunnen dat allerlei percepties uit bovenstaand verhaal niet kloppen. Ik ben een digibeet, maar dit is wel wat ik ervan begrijp. Wat blijft staan is dat ik de communicatie over het een en ander vanuit de VK beneden alle normale fatsoensnormen heb gevonden.

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *