DE VOORUITGANG

Oranjevelt: rustiek boerderijtje aan de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk. De eerste steen gelegd door Hendrik van Zadelhoff, 6 juni 1876, 9 jaar oud. Staat op die eerste steen. Vast familie van de Zadelhoffs die in het vastgoed zitten hedentendage. Ze hadden er in de zomer een primitief terrasje waar je ijsjes en fris kon nuttigen. En een ijzeren roeibootje aan de kant met bloemen er in.

Een historisch monumentje, zou je zeggen, 134 jaar oud. Maar ja, de vooruitgang slaat weer eens onbarmhartig toe. Het verkrotte pand wordt niet hersteld maar gesloopt. Er komen twee “onder architectuur ontworpen moderne villa’s” voor in de plaats. Ik moest het drie keer lezen voor ik het wilde geloven.

“Onder architectuur ontworpen villa’s”: degene die zich hiermee heeft beziggehouden hoeft zichzelf voor mij verder niet te verklaren. Hier spreekt de bizarre, geborneerde geldwereld, dezelfde als waarvan b.v. de benaming “Rivierstaete” getuigt, een betonnen wangedrocht eveneens aan de Amstel, maar dan IN de stad. En inderdaad, van de computer-“foto” op het billboard druipt de protserige wansmaak af.

Op mijn andere tijdelijk blog bij weblog.nl is het interieur te zien dat ik door de ramen heen heb gefotografeerd afgelopen zondag.

Mijn wordpress-account is trouwens klaar, alles van de VK staat er op inmiddels. Hulde aan mijn buurman Henkjan.

groeten

rené

PS: het is niet alleen ONDER architectuur ontworpen, maar ligt ook pal ONDER de aanvliegroute van Schiphol. Toen ik er zondag langs kwam vlogen er om de twee minuten vliegtuigen over, westenwind.

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *