LEUKE BLOGERVARING

 

Een hele tijd geleden alweer zag ik in de verte een oud volkswagen-busje komen aanrijden toen ik vanuit mijn woning de straat aan het fotograferen was. Nou ben ik sowieso dol op oude auto’s, maar hier was ook iets vreemds aan de hand, dus ik ben meteen begonnen met knippen. Een van de dingen die mijn aandacht op het vehikel vestigden was het het feit dat het begeleid werd door twee skaters, zo leek het.

Toen ze onder mijn raam voorbij gingen kon ik het pas goed zien, al begreep ik het nog niet: het schuifdak was open en ik kon drie mensen zien zitten die gespiegeld werden.Tijdens het fotograferen heb je geen tijd om alles te overdenken, maar toen ik de foto’s later terug zag snapte ik de bedoeling: de stad bekijken vanuit spiegels, met geblindeerde ramen,door een open dak dus.

Zoals frequente bezoekers weten ben ik dol op spiegelingen, dus dit wilde ik wel een keer meemaken. Achterop de auto stond: “hartstocht” en via dat woord kwam ik erachter waar ze vertrokken en hoe je mee kon rijden. Vertrek op de Nieuwmarkt, op een steenworp afstand van waar ik woon.

Ik heb inderdaad een ritje gemaakten heb iemand die dat mede organiseerde op mijn VK-blog gewezen waar ik foto’s zou plaatsen. Daar zijn ze langs geweest en naar aanleiding daarvan hebben ze gevraagd of ze de foto’s mochten gebruiken voor een boekje oven hun projecten.

En dit is het boekje dus met twee door mij gemaakte foto’s er in.

groeten

René

PS: zoals je misschien op de foto kunt zien had het busje een Belgisch nummerbord, hetgeen mij inspiratie gaf tot het volgende gedicht:

PASSION

thinking of my blog

which soon will disappear

in the eternal fog

is desperation near


 

heavy tears I cry

wet becomes my pillow

mourning why, oh why

you heartless man, van thillo


 

but I am sure, remarque my words,

soon you’ll regret your deeds

to see the flowers, and sure it hurts,

growing elsewhere from YOUR seeds


Viktor Loman


Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *