PLOTSELING MOMENT VAN GELUK

Ze overvallen je op de meest onverwachte ogenblikken en gekste plaatsen, je kunt er geen peil op trekken.

Geluksbelevingen.

Gisteren op eerste kerstdag kreeg ik er zo een.

Onderweg met de auto van Amsterdam naar het verzorgingshuis waar mijn ouders wonen.

Ik wilde in restaurant De Lucht  gaan zitten na het tanken, dat is mijn favoriete pleisterplaats. Maar dat bleek gesloten en ik moest met de Burger King genoegen nemen, dat zit ernaast. Niet mijn favoriete tent. Ik zat voor het raam, alleen, met matige koffie en een appelmuffin zonder appel, eerste kerstdag, uitzicht over een parkeerplaats, op weg naar mijn zieke vader.

En toen kwam het dus, dat onuitsprekelijke geluksgevoel.

Je probeert er toch een verklaring voor te vinden, want deze omstandigheden detoneren wel heel erg met die welke je doorgaans met geluk verbindt. Misschien heeft het te maken met een totale onthechtheid en overgave, bedacht ik me. Beetje hetzelfde gevoel als wanneer je op vakantie gaat en in het vliegtuig zit in de wetenschap dat je, wat je ook vergeten bent, niks anders kunt doen dan zitten, alles valt dan van je af.

Vanuit de naweeën van dat gevoel ben ik even achter het tankstation en de eetgelegenheden een weggetje ingelopen tussen de weilanden en heb daar wat foto’s gemaakt.

groetjes

rené

PS: zelfs een scheve horizon was geen smet op het geluksgevoel, kwam er misschien zelfs wel uit voort.

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *