SPEURTOCHT NAAR SCHILDERIJEN VAN SCHRAM

Twee of drie weken geleden hoorde ik pas dat veel schilderijen van de vorig jaar overleden schilder Schram in kringloopbedrijf Pantar in de Van Slingelandtstraat in Amsterdam waren gedropt. Het feit op zich vond ik shocking, maar ook dat ik dat nu pas hoorde.

Hij maakte schilderijen van erg wisselende kwaliteit, maar had er eentje op zijn woning hangen die ik best had willen hebben: een waterval op de bovenste helft van het schilderij die in een teiltje op de onderste helft zijn water leegde. Ik was vanwege mijn fotoboek één keer op zijn woning geweest om foto’s uit te zoeken en te maken, vandaar dat ik dat schilderij kende.

Omdat het al zo lang geleden is dat hij overleed had ik weinig hoop nog wat van hem tegen te komen. Groot was mijn opwinding dan ook dat ik er, toen ik me er eindelijk toe gezet had eens te gaan kijken, toch nog twee vond. Ik vond ze niet mooi genoeg om te kopen, maar eigenlijk ging het daar ook niet om. Ik heb ze natuurlijk wel gefotografeerd.

De eerste is niet gesigneerd maar onmiskenbaar een Schram, het is een zelfportret. Overigens: het schilderij dat ik van hem gekregen heb was ook niet gesigneerd. Het tweede had wel zijn handtekening, een soort portret van iemand uit 1977. Ze kosten resp. € 125,- en € 50,-.

Eergisteren ben ik voor de zekerheid nog naar een tweede vestiging van Pantar geweest maar daar was niks. Gelukkig hield ik daar wel de meeste foto’s aan over die ik gisteren op mijn blog heb gezet.

groetjes

rené�


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *