ALBINO MEERKOET

Ooooooooooooit zoiets gezien?

Nou ik mijn hele leven lang nog niet.

Misschien is dit wel het enige exemplaar ter wereld!!!!

Helemaal albino is hij niet, maar genoeg albino om behoorlijk op te vallen.

Ik zag hem (haar?) zondagmiddag toen ik een rondje om het Oosterdok wandelde. Hij zwom ter hoogte van de nieuwe Openbare Bibliotheek. Niemand die hem opmerkte, terwijl het voor mij een half wereldwonder was.

Hij werd achterna gezeten door andere meerkoeten. Mijn eerste gedachte was natuurlijk: DISCRIMINATIE!! Maar even later bedacht ik me dat meerkoeten iedereen altijd achterna zitten, tot en met de eigen ooms en tantes aan toe. Ik vind het geen prettige beesten, maar dat is dan het mensenperspectief op dieren overgebracht.

groeten

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *