OP BEZOEK BIJ BEUS EN ZIJN GADE

Na het gezellige bezoek bij Beus en zijn gade P. zijn Beus en ik nog een wandelingetje door zijn schitterende uitzicht gaan maken. Hij heeft er zelf al een blogje over gemaakt en daagde mij daarin uit mijn beste beentje voor te zetten

Ik had heel toevallig ook mijn camera meegenomen, dus ik heb inderdaad flink lopen knippen, hoewel dat niks was vergeleken bij wat ik normaal doe. Dan ben ik meestal alleen en kan dan rustig een kwartiertje een zwaan zitten fotograferen totdat ik hem heb zoals ik hem hebben wil. Kost niks.

Mijn 300 mm lens zat erop en dat was erg prettig voor zo’n omgeving. Thuis nog behoorlijk lopen croppen en andere bewerkingen toegepast zodat het er naar mijn smaak aardig uit ziet. Maar het eindoordeel laat ik gaarne aan Beus over.

Morgen de foto’s die ik vervolgens in Naarden-vesting heb gemaakt. En die volgens mij bizonderder zijn.

groetjes

rené

Bij de zee zie je vaak een schuimkraag aan de rand van de branding, maar bij binnenmeren ligt dat heel anders, daar is het meestal een verenkraag:

Veel vogels hadden de tocht langs het windmolenpark overleefd:

Het was nu een soepje van groene algen, maar Beus vertelde dat er af en toe een plaag van blauwe algen is: die zijn erg giftig en dan mag je niet zwemmen. Hier rechts op de foto nog een restant van de laatste blauwalg-golf:

Bij de rechterzwaan kan je aan zijn boeggolf goed zien hoeveel groene alg er in het water zat:

Mijn favoriete vogel, de aalscholver, in mijn favoriete stand. Beus zei dat het geen meditatie was maar om te drogen. Dat heeft een aalscholver nodig omdat hij niet zoals de eenden vet op zijn veren heeft. Als het niet waar is verwijs ik door naar Beus:

Hier is hij van dichtbij, ook als hij de was niet hangt te drogen is het een mooie:

Zo’n zeil helpt best wel bij het roeien:

Het lukte ff niet goed scherp te stellen, maar laat hem toch maar even zien:

Ik heb de naam van de brug nog aan Beus gevraagd, maar mijn geheugen is niet meer wat het nooit geweest is, dus vergeten. Zal wel iets van Gooibrug of zo zijn:

Bootje voor de deur, niet verkeerd hoor:


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *