NAARDEN VESTING: FOTO’S

“Wat zitten jullie er gezellig bij, mag ik een foto maken?”, vroeg ik deze mensen.

“Ja hoor”, zeiden ze allemaal.

De meneer rechts heeft 25 jaar een loodgietersbedrijf gehad in het dorp, naast hem zit zijn dochter Willy. Die naam weet ik omdat ik ze de foto heb gemaild.

Ze heeft er 12 jaar gewoond en is er getrouwd. Het is ook echt een dorp om te trouwen. Ik heb zelf twee trouwerijen gezien: zie b.v. een van de  volgende foto’s.

Het was een bizondere dag, lees ook de bijschriften.

groetjes

rené 

Tegenover het bankje was een kerk waar de world-press foto-tentoonstelling te zien was, en daar ben ik uiteraard naar binnen gegaan. Er was een vrouw een video aan het bekijken. Die bleek alleen over de kerk te gaan. Toen ik me daar eniogszins aan ergerde, ik vond dat niet gepast omdat het niks met die world-press tentoonstelling te maken had, hoorde ik dat de kerk vooral bekend was om zijn plafond-schildering. Ik keek meteen omhoog, dat had ik anders nooit gedaan, en zag de prachtige schilderingen. Achteraf bedacht ik me dat ik ze al eens ooit gezien had, een vage herinnering:

Dit had ik zonder die video waarschijnlijk niet gezien:

Maar mijn verbazing werd pas echt groot toen ik op die world-press-tentoonstelling een foto zag van een bewoonster van Flesseman, het verzorgingshuis waar ik werk: het is mevrouw Bisschop, ze had een café op de Kloveniersburgwal. Ze staat in mijn fotoboek met twee foto’s als jonge vrouw en zoals ze nu is in haar eigen café en dat van haar zus. De reden dat ze daar hing is de man ernaast: dat is Harrie Wildeman, die zijn naam behoorlijk eer aan heeft gedaan want hij was een van de bekende figuren uit de hoogtijdagen van de ROXY. Zoveel drugs en drank heeft hij gebruikt dat hij op zijn vijftigste totaal op is. Ik herinner me dat een fotograaf vorig jaar bezig was hem te volgen, in alle aspecten van de aftakeling, ook in de foto’s die daar hingen  te zien:

Dit was ook zo’n gouden foto-opportunity: eigenlijk vind ik het bij nader inzien toch leuk dat het niet HELEMAAL klopt:

O ja, er waren ook vestingwerken te zien:

De wolken werden aan flarden gezwommen:

Spiegelingen he, ik zoek ze echt niet op, ze komen gewoon naar mij toe:

Hoewel: dit is in een halfronde, groene flessenbak. Daar kwam ik langs, maar ik vermoed dat er toch heel veel mensen langs zijn gelopen die dit NIET gezien hebben:

Prachtige omgeving, veel fietsers:

Herfstkleuren. Zo was het ( bijna) echt:

Een van de twee trouwerijen die ik zag:

Ik geloof niet dat er veel arme kindertjes wonen in Naarden-Vesting:

De gebruikelijke rustieke plaatjes waren in overvloed te schieten:

In deze straat werd ik maar liefst twee keer vriendelijk in het Frans toegeroepen. Een keer “bonsoir”, terwijl het nogal op de middag was, en een keer iets anders dat ik vergeten ben. Maar ik geef toe: helemaal ongelijk hebben ze niet dat het er een beetje Frans uit ziet, met die pet:


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op NAARDEN VESTING: FOTO’S

 1. Beste fotograaf,
  Het is jammer dat het vaste team oude mannetjes niet op de leugenbank zat. Ook ik, als 80 jarige vestingbewoner, zit er af en toe. Overigens ben ik het enige oude mannetje dat binnen de vestingwallen is geboren en er nu al 80 jaar woon.

  De Vesting staat in de uitverkoop. De samenvoeging met de omliggende gemeenten zal ik niet meer meemaken.

  vriendelijke groeten,
  Frans J.J. de Gooijer
  Gansoordstr. 27
  1411 RG Naarden
  ( overigens is Naarden een ECHT stadje en geen dorp).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *