MEERTJES IN DE NOORDZEE

Snoeiharde stormwind, opgezweepte Noordzee, wolken en zon.

IJmuiderstrand vorige woensdag, ideaal weer voor stoere jongens en mannen.

En stoere vrouwen, al heb ik die niet gezien.

Fotograferen was moeilijk, scherpstellen een cream. En de instellingen van de camera wijzigen zat er niet in. Alles op white-balance “zon”, maar die scheen maar in de helft van de tijd. Dus de andere helft van de foto’s wazig, maar dat bleek achteraf een leuk effect op te leveren: na veel contrast er in gegooid te hebben kregen ze een bizonder sfeer, zoals vooral op de eerste en laatste foto  te zien is.

Wat doet die hond daar bij die man, dacht ik al fotograferend. De man bleek bij de hond te horen, en het leek wel of de hond mee wilde. Even dacht ik dat dat nog zou gebeuren ook, maar uiteindelijk holde hij alleen langs de vloedlijn mee.

De man had gezien dat ik aan het fotograferen was en kwam later naar me toe om te vragen of hij wat foto’s toegestuurd kon krijgen. Natuurlijk, zei ik, en onthield zijn e-mail-adres, want schrijven was absoluut onmogelijk bij die harde wind, al kan je dat op sommige foto’s niet echt zien.

Hij bleek Meertjes te heten.

groeten

René.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *