SENSATIONELE MORF VAN DARIO BARDIC

Op basis van vier door mij aangeleverde foto’s (basisfoto’s voor mijn boek: twee door mij gemaakt en twee zeer oude foto’s van de mensen zelf), heeft Dario Bardic een wat mij betreft sensationele en kunstzinnige morfing toegepast. De titel luidt: Mirror Memories.

HIER kun je  hem zien, ik heb hem op youtube gezet.

Dario Bardic is bekend geworden met een ultra-kort filmpje waarin hij vanuit oude foto’s van Zagreb langzamerhand daarin het tegenwoordige straatbeeld laat verschijnen. Met zijn video-camera precies hetzelfde standpunt innemend als vanwaaruit de oude foto’s zijn genomen.

Een beetje zoals “het tuinpad van mijn vader” van de VK, maar dan met bewegende beelden.

De foto’s die ik hier plaats komen uit mijn fotoboek “Heden en Verleden Altijd NU”. Van foto 1, dhr Scheltens jong en oud, heeft hij beide samenstellende delen gebruikt.

Van foto 2, de oude mevrouw Masius met haar jongere zelf helemaal links in Buitenzorg in Ned. Indië, alleen de foto die ik van haar heb gemaakt als oude vrouw. Haar jongere zelf heeft hij van een andere oude foto genomen (die ik hier niet laat zien).

Gedurende het morfen wordt een gedicht van Herman Gorter gelezen door een oudere heer en een jong meisje, wat wonderwel mengt met de beelden.

Hier stond een link naar zijn website, maar die is opgeheven blijkt mij op 9-2-2017. Dus het volgende geldt niet meer: Kijk vooral bij “awarded work”, het ultra-korte filmpje van Zagreb dat ik hierboven noemde is het eerste filmpje ( hier ben je supersnel en het filmpje duurt maar één minuut of zo).

Groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *