PALAIS DE TOKYO

Het museum voor moderne kunst aan de noordelijke Seine-oever. De eerste vier foto’s van de buitenkant, de laatste twee binnen.

Ik ben slechts één van de twee vleugels binnen gelopen: die was totaal gestript (zie foto 4). Op een video was te zien welke kunstenaars er exposeerden, een groepstentoonstelling van jonge talenten als ik me goed herinner. In ieder geval was ik al zo overvoerd met musea dat ik alleen die videobeelden even bekeken heb en geen entree-kaartje heb gekocht.

Het was net als bij de meeste musea voor moderne kunst een hip publiek dat er rondbanjerde. Je had er een restaurant waar de goed geklede kunst-jetset en spannende kunststudenten zich lieten zien. Weer anders dan het chique restaurant boven op de beaubourg, daar was het poeniger, hier meer de echt in kunst-geïnteresseerden. Dit voor zover ik dat als buitenstaander in een ander land kan beoordelen natuurlijk, het is maar een zeer persoonlijke impressie.

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *