BIZONDERE FAMILIEFOTO

Twee keer het hele gezin Louman, geboren en getogen op de Zeedijk in Amsterdam, met een verschil van 72 jaar!!!!!!!!! Volgens het procedée van mijn  fotoboek natuurlijk.

De oude foto is in 1938 genomen, in het Vliegenbos in Amsterdam-Noord, de nieuwe afgelopen zaterdag 5 juni.

Op de 90ste verjaardag van mijn vader waren ze er n.l. allemaal, 4 broers en twee zussen. Waarschijnlijk wel de laatste keer dat het voormalige gezin geheel compleet op de foto kon, en op mijn verzoek weer op volgorde van leeftijd..

Mijn vader staat rechts, op 18 jarige en 90 jarige leeftijd. Zijn jongste broer Ton links, 6 jaar en 78 jaar, de anderen er op volgorde tussen. Hoewel sommigen tamelijk krakkemikkig, zijn ze allemaal al veel ouder dan hun eigen ouders geworden zijn. Mijn opa en oma werden respectievelijk 71 en 72 jaar.

En hoewel ik totaal niet familie-gericht ben, zie ik steeds meer gemeenschappelijks. En begin ik ze ook steeds leuker te vinden. Dat gevoel van herkenning ervaar ik als iets zeer wonderlijks.

Ze hebben trouwens zelf een sterke onderlinge band, praten veel over vroeger. Allemaal ook veel meegemaakt, vooral in de oorlog. En ze weten nog alles, zo lijkt het. Ik hoor ook nog steeds nieuwe verhalen.

Groetjes

rené

PS: ik vond het toch leuk om andere stadia in het fotobewerkingsproces te laten zien, hoewel ik foto 1 echt het mooiste vind en die dus uitgekozen had om alleen te laten zien. Bij de andere twee kun je wel beter vergelijken vind ik.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op BIZONDERE FAMILIEFOTO

 1. Pingback: EEN VADER VAN 91 | Dagboek van een fotogek

 2. kitty schreef:

  En allen leven nog! dat is ook uitzonderlijk 72 jaar later.
  ga jij vast ook heel oud worden! 😉
  Mooi.

  • renelouman schreef:

   heel oud hoef ik niet te worden, als het maar gezond blijft en geestelijk niet minder abnormaal dan nu:::)))))))))

 3. lidy schreef:

  Prachtig, en hoewel ze zoveel ouder zijn je herkent elk kind in de oudere versie. Ik vind dat gewoonweg ontroerend. :)

  • renelouman schreef:

   Ja ik vind het ook geweldig. Je ziet heel duidelijk hoe elk kind zich heeft ontwikkeld en wat hij of zij uit zijn of haar jeugd meenam naar de ouderdom, of hoe zich dat omzette in een volwassen houding met toch nog zichtbaar de roots van het verleden. Niet zo goed uitgedrukt maar het is nog vroeg.

 4. Maria Erinkveld schreef:

  Ik zie Marius terug in je vader!!

 5. renelouman schreef:

  Ik zie dat niet zo eigenlijk, maar hij MOET er genetisch gezien iets van hebben natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *