TENTOONSTELLING WEGGEHAALD

Afgelopen week heb ik de tentoonstelling die ik bij mijn fotoboek heb gemaakt bij Flesseman weggehaald. Het is het definitieve einde van het project, het is afgerond, klaar.

Ik had eerst nog het vage plan het project voort te zetten door alle nieuwe bewoners te fotograferen, maar daar heb ik van af gezien. Velen zouden het waarschijnlijk leuk vinden, maar ik vind het genoeg geweest. De mensen die gefotografeerd zijn hebben het fantastisch gevonden, het heeft in alle kranten gestaan en ik ben bedolven onder de complimenten. Het boek is in 6000-voud gedrukt omdat het in de kerstpakketten van AMSTA en AGIS (voor een deel) werd uitgedeeld. Bovendien is het eerste exemplaar door Job Cohen, misschien de nieuwe premier, aan de bewoonster op de voorpagina overhandigd.

Ik zou er een bedrijfje van kunnen maken door dit overal te gaan doen, voor instellingen of voor particulieren, maar daar heb ik domweg geen zin in. Gelukkig wordt het hier en daar nagedaan, want het is een prachtig idee waar mensen echt wat aan hebben, is gebleken.

Zo is er al enige tijd weer ruimte ontstaan voor nieuwe dingen. Je moet een leeg hoofd hebben om nieuwe inspiratie voor iets te krijgen, en dat schept een heerlijke vrijheid. Zo heb ik een liedje gemaakt, voor het eerst in tien jaar (komt nog op dit blog), en heb ik weer een tentoonstelling: Nepal-foto’s. Die hangen in de bibliotheek van Ouderkerk en komen daarna in boekhandel Himalaya in de Warmoesstraat.

Ik kijk er met ontzettend veel plezier op terug, maar ben tegelijk erg blij dat het nu echt voorbij is.

Groeten

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *