ROCCO

…………EN ZIJN BOKSERTJE.

Ik ben begonnen met een cursus “Beter Fotograferen”. Het is een beginnerscursus, al heet hij dus officiëel niet zo. Nou ben ik niet echt een beginner, heb zelfs al een fotoboek op mijn naam staan, maar eigenlijk weet ik niet zoveel van fotograferen af, zeker niet van de techniek. Instellen van diafragma b.v. heb ik nog nooit gedaan. En een zekere input kan nooit kwaad, in welke vorm dan ook, dus vandaar.

De eerste opdracht was geen technische maar meer een inhoudelijke: we “moesten” al fotograferend de Keizersgracht aflopen, dan in een cafeetje kijken wat we gemaakt hadden en daar drie thema’s uit distilleren en vanuit die drie thema’s de Prinsengracht fotograferen.

Mijn Keizersgracht-foto’s van mensen waren dermate goed, ik had er ook erg veel geluk bij, dat ik dat thema maar niet meer genomen heb voor de Prinsengracht. De foto van de zwerver van vorige week was er één van, maar deze komt ook uit die reeks.

Ik was het hondje aan het fotograferen en raakte zo met de eigenaar aan de praat. Op het laatst vroeg ik of ik ook een foto met de hond en hemzelf mocht maken, dat is deze foto. Ik merk dat ik met zo’n opdracht veel meer durf, het geeft een zekere mate van legimiteit aan mijn fotograferen.

De foto heb ik inmiddels naar hem gemaild en toestemming om hem op mijn blog te zetten. Dat hoeft geloof ik officiëel niet, maar omdat ik mailcontact had toch maar gedaan.

De andere opdracht was trouwens wel een technische: we moesten een rijtje fotograferen met verschillende diafragma’s. De cursusleider moest me wel uitleggen hoe ik dat diafragma op mijn fototoestel moest instellen. Nou weet ik ook waar dat wieltje op mijn camera voor dient, zo zie je maar….Duidelijk is te zien wat het effect van verschillende diafragma’s is. De dieptescherpte wordt veel beter met kleinere gaatjes. Het zijn geen foto’s voor op dit blog overigens, alleen maar spijltjes terwijl ik al zoveel moois niet eens kan laten zien omdat het teveel is.

Groet

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *