LODEWIJK ASSCHER

Soms vind ik het bijna bizar dat ik alleen maar uit mijn raam hoef te hangen om leuke foto’s te maken. Afgelopen maandag was het weer echt raak.

Hoewel ik niet iemand ben die mensen op een voetstuk plaats en al helemaal geen politici, ben ik toch wel blij metmensen uit die beroepsgroepdie op integere wijze uitdrukken wat ik zelf al jaren vind. Obama doet het in mijn optiek nog steeds goed, al vergooide hij de kans op vrede in het midden-oosten door zijn hakken niet in het zand te zetten bij de zoveelste uitbreiding van nederzettingen op de westelijke Jordaanoever.

Zo ben ik ook nog steeds blij met Job Cohen als burgemeester, al doet hij ook niet alles zoals ik dat zou willen.En zo ben ik sinds kort ook behoorlijk gecharmeerd van wethouderLodewijk Asscher.

Ik had amper van de man gehoord tot het interview in de Volkskrant van twee weken geleden. Maar hoe hijdaarin de strijd beschreef die hij moest voeren om het besluit tot het niet-privatiseren van Schiphol gestand te doen: petje af. Ik vind al erg lang dat het geld-denken en de heiligheid van de vrije markt een rem is op de ontwikkeling van de mensheid. Dus ik vond het een heroïsche overwinningwaar het tij vast niet mee gekeerd is, maar die toch aangeeft dat het niet helemaal hopeloos is.

En laat nou net die man met twee andere politici, van Poelgeest en van der Burg, hier beneden door AT5geïnterviewd worden!! Ik hoefde maar te knippen.

En nu maar hopen dat hij veel voor elkaar krijgt en zich na zijn politieke carriere niet zoals Wim Kokaansluit bij het leger van excessieve zelfverrijkers. Maar als ik lees hoe hij in het leven staat kan ik me dat eigenlijk niet voorstellen. Hij hoort toch tot een nieuwe generatie politici waarvoor andere waarden lijken te tellen.En waarvan er hopelijk steeds meer zullen komen.

Ze zijn er overigens natuurlijk altijd al geweest, maar meestal in de marge van de macht.

Groet

René

PS: op foto1 is de linkerfiguur en face Lodewijk Asscher (PvdA), de rechter van Poelgeest (Groen Links), en de man in blauw krijtstreepje op de rug: van der Burg (VVD)

Voor die interviewer van AT5 had het natuurlijk niet mooier gekund.

Waar is mijn jas? Maarten van Poelgeest had kennelijk geen slippendragers bij zich, Asscher en van der Burg wel.

De betekenis van het zoutvaatje op het tafeltje is me niet duidelijk geworden. Het is er in ieder geval wel bewust neergezet en de interviewer had het ook in zijn handen. Misschien is het een attribuut voor als de geïnterviewde zouteloze praatjes verkoopt.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *