JE LEVEN IN DE HAND??

Wat betekent dat eigenlijk, je leven in de hand hebben?

Betekent het precies doen wat je wilt?? Leven volgens je eigen plan dat zich dan ook precies volgens de uitgestippelde weg voltrekt?

Of aanvaarden dat het komt zoals het komt, zonder vooropgezette toekomstvisioenen? Dat is meer een vorm vanje geest in de hand hebben dan de uiterlijke omstandigheden. Die je je dan dus zo eigen maakt, door ze te aanvaarden, dat dat ook een vorm van in de hand hebben is.

Aan deze foto, genomen op de laatste dag in mijn ouderlijk huis,kan je natuurlijk nog veel meer gedachten vastknopen.

Net zoals je de foto opmeer manieren kan bewerken. Ik heb wat met de kleuren gedaan, zodat het in mijn optiek een bizonderderdere foto is geworden dan hij, in mijn optiek nog steeds, al was.

Ik realiseerde me pas toen ik hem geplaatst had dat de kleur van mijn gezichtdie vanhet avatar-volk uit de gelijknamige film benadert. Hoewel ik wel affiniteit met indianen heb, waarop dat fantasie-volk tochmin of meer gebaseerd is,is de overeenkomst ook dat ze op Pandora leven: dat voel ik me soms ook, een doos van Pandora.

Groet

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *