GEDICHTENBLOG OP GEDICHTENDAG: verzamelblog

Of hier het lekkerste tractatiepark op het VK-weblog komtte staan valt nog te bezien. Er is zoveel gebeurd de afgelopen blogpauzemaand dat ik niet echt de ruimte heb kunnen creëren om over een nieuwe opzet van mijn blog na te denken. Ik kan er nog geen chocola van maken, zou je kunnen zeggen.

Maar het begint wel weer te kriebelen. DUS IK BEGIN VRIJDAG WEER, EN DAN VOORLOPIG ALLEEN VRIJDAGS, ZATERDAGS EN ZONDAGS.

OM 19.00 U., de tijd blijft dus hetzelfde.

Maar hoe of wat is me nog niet duidelijk.

Een van de opties was er een gedichtenblog van te maken. Om die mogelijk te onderzoeken heb ik eens al mijn gedichtenblogs bij elkaar geharkt. Dat had ook als reden dat bij het overzetten van al mijn gegevens op mijn nieuwe computer al mijn gedichten en liedjes “vergeten” zijn zodat ik die allemaal weer moet intypen op zijn minst.Veel gedichten had ik nergens anders opgeslagen, dus vandaar.

Maar een echt gedichtenblog ga ik er toch bij nader inzien niet van maken.

Wat ik wel “zeker” weet is dat ik afstap van het idee van “dagboek”. Ik ga ook geen reportages meer maken, één foto werkt toch beter (want het blijft ook een fotoblog). Dat wist ik altijd al, maar nu trek ik daar ook de consequenties van. Hoewel je er ook soms bijnaniet onderuit kan, dan is een sequentie verhelderender.

DIT IS EEN SOORT TUSSENDOORBLOG, OM ER WEER EVEN IN TE KOMEN,MEER VOOR MEZELF EIGENLIJK. IK HEB HIERBIJ HET BLOG ALS WERKTUIG GEBRUIKT.

ERGO:

 

OP DEZE GEDICHTENDAG (ik zie nu dat het pas morgen is. Nou ja, dan staat dit blog er toch mog tot 19.00 u.):

 

AL MIJN GEDICHTEN WAAR IK EEN BLOG VAN HEB GEMAAKT.

De gedichten die ik het beste vind:

DOM DOM DOM DOM

ROOM WITH A VIEW

STAP

HERBOREN

IS

DANSE MACABRE

DEPRESSIE

DE STRAAT VAN MIJN JEUGD

ZON

DICHTERS

GEDICHT IN DE LUCHT

VINGER

AFSPIEGELING

LICHT

STAPELGEDICHT

BELOFTE

NIGHT PEOPLE

NIJLGANZENBABY

MAN ALLEEN

OGEN

EPILOOG

VLUCHTEN

DE EERSTE KEER

DE MIST TREKT OP

TJIELP TJIELP

HART VAN DE PIRAMIDE

DE DANSER IS DOOD

TWEE VRIENDEN

VRIJHEID

LOOKING FOR A HOME

EINDE

WOLK

WEERKAATSING

EINDEJAARSBESPIEGELINGEN

WOORDEN

FIETSER IN DE NACHT

Light verse:

 

RAAR HAAR HAAR

HAI KOE

BOEKENWEEK DIERGEDICHT

VROTZKOES

VLEUGELS

MOT

GSM

WOKKING AND WALKING

LEEF TIJD GEKKE IK

KLOKKENSPEL

FEELING BLUE

SUMMERTIME

SCHATJE KOM TERUG!!!!

HOOG BOVEN DE KLOOF

MORGEN LAATSTE BLOG

PLU

SPOREN

AFSCHEIDSBALLET

LEUKE BLOGERVARING (MET HET GEDICHT “PASSION”)

CITY LIFE: UIT MIJN RAAM

JOUW BLAUWGERANDE OGEN

GRIJS

MIJN WENS VOOR 2014

BREUGEL

 

 

Liedjes (op één na werken de links niet meer):

 

DIE ENE SECONDE

KOPENHAGEN, 1 MINUUT VOOR 12

(Deze link werkt nog want is al nieuw via YouTube))

ÉÉN MINUUT VOOR TWAALF

(alleen de tekst ervan dus)

SCHIMMEN VAN HET VERLEDEN

NACHTVLINDER

(dit wordt a.s. zondag een blog met de muziek erbij via YouTube)

OP HET EERSTE GEZICHT

LOLA

 

 

 

 

 

Nog bekijken want slecht, te snel op het blog gezet:

 

 

 

 

 

GELUK

 

 

TALPA

 

 

 

 

 

 

PS: en omdat het vandaag precies 65 jaar geleden is dat Auschwitz werd bevrijd, hier de link naar een relevant blog dat ik daar over maakte: EEN ANDER TWEEDE WERRELDOORLOG VERHAAL.

Trouwens: nog niet zo lang geleden heb ik het boek: Kind in Auschwitz gelezen van Thomas Geve (een pseudoniem) Een overlever van oa. Auschwitz, een schokkend relaas maar heel inzichtelijkmakend hoe het daar toeging.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *