BLOGPAUZE

Zo, ik duik even onder.

Precies vier jaar geleden begon ik bij de VK het blog “Foto Elke Dag Uit Mijn Raam” met het plan dat een jaar te doen. Toen ik na een jaar stopte begon ik het al gauw te missen en startte ik ongeveer een maand later dit “Dagboek Van Een Fotogek”.

Ook daar ben ik een keer mee gestopt, en ook daar kwam ik na een maand weer terug.

Dus ik dacht: dat gaat me geen derde keer overkomen: ik stop dus niet, maar hou een BLOGPAUZE van ongeveer 1 maand.

Ik ben al heel lang bezig me proberen vrij te maken van allerlei in zekere zin dwangmatig te noemengedachten en handelingen, en dit past in dat plaatje. Meteen de computer aan als je thuiskomt, bij alles wat je ziet aan blogmogelijkheden denken en ga zo maar door, herkenbaar voor veel bloggers denk ik.

Ik kan me niet meer voorstellen hoe het is om zonder blog te leven, dus wordt het tijd dat eens een poosje te gaan doen. Wat ik het meest ga missen is de creativiteit die zo’n blog genereert bij mezelf. Maar het is ook beperkend voor die creativiteit, vooral ook omdat ik elke dag een blog wil plaatsen en de dingen dan niet laat bezinken. Het “ Kopenhagen: 1 minuut voor 12 ”- blog was daar een goed voorbeeld van: veel te vroeg op het blog gezet, en toen ik de verbeterde versie had geplaatst was het al niet interessant meer natuurlijk, iedereen had de mindere versie al gezien. En dat vind ik jammer want ik vind het een heel goed statement.

Dus als ik terugkom denk ik dat ik een WEEKENDBLOG ga maken. Met alleen maar goede foto’s: dat doe ik nu niet omdat het een soort dagboek is en het niet elke dag feest kan zijn. Ook wil ik dan meer en beter gaan schrijven, dus iets langer over de stukjes doen, echt een betere combi met de foto. Gedichten vooral misschien, en filmpjes maken bij mijn oude liedjes die ik nog goed vind. Of nieuwe muziek gaan maken.

En misschien over dingen schrijven waar ik echt mee bezig ben, hoewel ik het gevoel heb dat daar in het VK blog weinig ontvankelijkheid voor bestaat.Trouwens, het siepelt wel door bij alles wat je doet, dus hoef je dat eigenlijk niet expliciet te maken. Maar misschien wordt het ook wel allemaal anders.

In ieder geval is dit een zeer intensieve en leerzame periode voor mij waar een blogpauze prima in past.

Tot ziens

René Louman


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *