WAT HEB JE MOOIE BLAUWE OGEN, HOND

De meneer zag ik al jaren in mijn buurt rondlopen. Nooit met hem gesproken, maar dit was de aanleiding: zijn nieuwe hond. Ik vroeg hem of zijn oude was overleden, dat vond ik zo’n mooi beest. Ja hij bleek kanker te hebben gekregen.

Dat was een hele lieve hond, dat zag ik wel aan de manier waarop hij zijn snelheid aan die van zijn baasje aanpaste en af en toe rustig omhoog keek als wilde hij zeggen: gaat het nog ouwe? De meneer liep toen een poosje erg moeilijk, dat is nu een stuk beter.

Deze hond is van een ander ras, al vond ik hem er wel op lijken. Dit is voor mijn gevoel een grijze uitvoering van die andere, die was bruin. Als ik tijd heb probeer ik nog dat blog te vinden en te linken.

Hij moet weer alles leren, gaat ook naar de hondentraining. Ik vind het een prachtexemplaar, vooral die mooie blauwe ogen. Maar dat verdwijnt volgens de meneer: als hij groter wordt worden ze bruin.

Jammer.

Ik heb hem de foto gemaild, want hij kon zelf geen foto’s maken want er was iets met zijn toestel, moest een nieuwe kopen (of reparatie?) en was bang dat zijn hond, Nino trouwens, dan al bruine ogen zou hebben. Hij was er blij mee.

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *