JE EIGEN KINDEREN OVERLEVEN

Ik heb het al vaker gezien in mijn verzorgingshuis. Toen ik er pas werkte verloor een 84-jarige man zijn derde en enig overgebleven zoon. Dat bleek echt een ondraaglijk verlies, hij stierf niet lang daarna zelf.

Het lijkt me een van de ergste dingen die een mens kan overkomen, je eigen kinderen verliezen. Natuurlijk helemaal als ze jong zijn, maar ik vraag me af of het veel verschil maaktals dat op latere leeftijd gebeurt.

Deze man was niet eens erg oud en zijn zoons zijn relatief vrij jong gestorven. Maar als je echt stokoud wordt dan is de kans natuurlijk erg groot dat je je kinderen overleeft. De vrouw hierboven is 100 jaar. Ze staat hier op de foto als jonge moeder met haar dochter en man. Het is een van de foto’s van het project dat ik in mijn verzorgingshuis uitvoer. Een paar weken geleden is deze dochter overleden. En ook al is ze 80 jaar geworden, het verdriet van haar 100-jarige moeder is er niet minder om.

Deze foto staat in het fotoboek dat van dit project gemaakt is. Het boek wordt in december aan alle bewoners aangeboden en is rond die tijd in de boekhandel verkrijgbaar. De titel is: Heden en Verleden, Altijd NU. Ik weet nog niet in welke boekhandels, maar ik ga er een blog over maken als het zover is. Het ziet er in ieder geval heel mooi uit. Het is een soort familie-album geworden met kleine en grote foto’s.

Tevens komt er ter gelegenheid van de aanbieding van het boek een tentoonstelling in het restaurant van het verzorgingshuis met nieuwe foto’s (die ook in het boek staan), vrij te bezichtigen. De foto’s ( 34, 26 nieuwe waarvan 9 groot op canvas afgedrukt) zijn al klaar en het ziet er prachtig uit. Overigens hang ik daar bovenstaande foto niet bij: dat lijkt me te confronterend voor haar.

Groeten

rené

PS: andere blogs over dit project : klik HIER.


Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *