CITY BOX AFGEBRAND

En dat is voor heel veel mensen een regelrechte ramp. Je zal maar een jaar naar het buitenland zijn en je spullen zolang opgeslagen hebben, of al je kunst daar gestald hebben omdat je je atelier leeg wilde hebben, of je prachtige partij modieuze schoenen even gestald hebben omdat je daar geen plaats voor had in je winkel.

Ik zag het vanuit mijn woning en dacht dat het heel dichtbij was, maar het bleek aan de T.T. Vasumweg in Amsterdam-Noord. De brand sloeg ook nog eens over naar de belendende bedrijfsruimten, echt een enorme fik. Behalve dat dit al de tweede brand was deze week die ik vanuit mijn woning zag,is deze al de tweede in die omgeving, ik herinner me vaneen paarjaar terug dat de Gamma daar afbrandde.

Ik hoop dat er geen gewonden of doden zijn gevallen. De beelden vind ik prachtig.

groetjes

rené

PS: Beus, ik ben hier toch wel veel langer dan een uurtje mee bezig geweest.

Op de voorgrond party-ship de Stubnitz, daar is ook heel wat over te doen hier. De feestenzijn door depolitie Amsterdam verboden omdat er nogal erg in drugs gehandeld werd en nog zo wat. Er is een permanente crew van 12 personen, las ik ergens, die daardoor zonder inkomsten zit en af en toe een pannetje soep krijgt aangeboden van omwonenden.

Het is vlakbij de creatieve NDSM-werf.

De gebouwen verdwenen af en toe geheel in de rook. Het linker is “Werkplein-Noord” van de gemeente Amsterdam. Daar zal het ook wel niet echt goed toeven zijn geweest.

Het Botel met zijn luxury rooms vanaf 84 euro lag vroeger in het Oosterdok, bij de nieuwe Bibliotheek. Ik vraag me af of er op deze plaats in Noord nog klanten komen, ze zullen de prijzen wel verlaagd hebben.

Ik zag thuis pas de voorpui van City Box, anders had ik hem natuurlijk tussen twee masten in genomen.

Vaya con Dios, ja ja.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *