UTRECHT

Gisteren kwam ik er met de trein langs, vanuitEindhoven, het was mooi weer en ik dacht: waarom stap ik niet eens een keertje uit.

Geen spijt van gehad.

Ik heb een hele geschiedenis in Utrecht liggen. Niet alleen heb ik er geschiedenis gestudeerd, maar ook al die negen jaren veel beleefd. En ik besloot langs plekken te gaan die belangrijk voor mij geweest zijn.

Maar voordat ik de eerste plek bereikte, het Janskerkhof, had ik al een aantal leuke foto’s gemaakt. Die laat ik eerst zien, en dan morgen de “geschiedenis”.

De eerste foto is van het Vredenburg. Dat zijn ze aan het verbouwen en de schuttingen hebben foto’s gekregen.

groetjes

rené

Hoewel Oudaen aan de Oude Gracht, voor een deel op de volgende foto,een beetje bij de geschiedenis-categorie hoort. Ik ben er twee keer in geweest.

Er woonden vroeger krakers, en ik was verliefd op een hele leuke jongen. Helaas was hij hetero, dus dat is nooit wat geworden, al heb ik een keer met hem close gedanst. Maar in die tijd was ik daar een keer en heb de enorme ruimtes die iedereen tot zij beschikking had gezien. Er stonden hele grote ronde zwarte kachels in, herinner ik me. Maar het was natuurlijk niet warm te stoken.

De tweede keer kwam ik daar toen ik figureerde in de film “Rembrandt” van Jos Stelling. Daar heb ik al eens een blogje over gemaakt. De opnames voor de verkoop van Rembrandts’ spullen na zijn faillisement vonden er plaats.

Dromerig op een mooie herfstdagaan de Oude Gracht:

De takkenboot:

Neude: het koepeltje is van een gebouw (kardinaalskerk, als ik me goed herinner van vroeger) dat op de Oude Gracht staat en in een Neude-raam wordt gespiegeld, daar honderd meter vandaan. Maar het is dan ook een heel hoog gebouw.

Neude: weer foto’s aan de straat, echt iets van de laatste jaren. Ik vind het prachtig, zelfs de meeste reclame-foto’s, ja ja , ahum.

Neude:

Neude:

Nobelstraat hoek Drift:


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *