BUURTCAFÉ verzamelblog Barcelona

 

Zo’n typisch ongezellig Spaans buurtcafé.

Hier zal je als toerist niet snel binnen lopen.

Maar dat is dan ook helemaal de bedoeling niet.

Overigens zag ik hier en daar leuzen tegen de “toeristenterreur”.Het jargon, de plaats en de uitvoering ervan verraadde de krakerssignatuur ervan. Vaak ging het samen met leuzen ter verheerlijking van het anarchisme.

Dat zie je in Nederland niet meer.De anarchistische traditie, als historisch stroming, is in Spanje sowieso sterker geweest dan in Nederland, als ik me goed herinner.Al is provo ook anarchistisch, ze noemden zich niet zo dacht ik, maar ik kan het mis hebben. Mijn geheugen is niet meer wat het nooit geweest is.

Bij die “toeristenterreur” kon ik me wel wat voorstellen, want het is daar nog tien keer zo erg als in Amsterdam. Ik heb ter adstructie op mijn vorige bijdrage over Gaudi nog een foto toegevoegd: van de prachtige mozaïekbank die door Gaudi is ontworpen. Hij schijnt lekker te zitten.

DE BARKEEPER

LEUKE BEROEPEN

GAUDI

GAUDI: LA SAGRADA FAMILIA

MAANDAG WASDAG

STADSPARKIETEN

WERELDDIERENDAG

STADSFOTOGRAAF

FC BARCELONA

BARCELONA: STADSLEVEN

BARCELONA UIT MIJN RAAM

VOLKSKRANTBLOG

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *