UITGEVERS IN DE SLA VERWERKT!!!!!!!

 

Anneke en Henrik van uitgeverij VOETNOOT,links en midden op de foto,trakteerden mij en dichteres-vertaalster Wineke de Boer op een lunch in hun vaste restaurant in Antwerpen.

Van het voorgerecht had ik eigenlijk al een foto willen maken, het was een sculptuur van diverse soorten meloen. Prachtig en nog lekker ook. Maar ik vind het nogal bepalend als je in gezelschap gaat fotograferen, dus ik liet het maar even.

Maar bij het hoofdgerecht ontkwam ik er niet meer aan: het was een maaltijdsalade die helemaal op mijn lijf geschreven was: precies mijn tuin, wild maar niet verwaarloosd, vormtechnisch goed in elkaar en veel verschillende kleuren groen met af en toe een kleuraccent.

En omdat VOETNOOT mijn fotoboek gaat uitgeven heb ik geheel in de stijl van de samengestelde foto’s daarvan de uitgevers tussen de verse salade gezet.

Wineke en ik kwamen elkaar erg bekend voor, maar waarvan??????Het duurde even maar toen kwamen we er achter: zij werkt in boekhandel Panthéon waar ik schuin boven woon!! Het lijkt bijna onmogelijk maar het is echt zo.

Bovendien herinnerden we ons een gesprek dat we hadden. Naar aanleiding van wat een klant op de TV had gezien kwam uit dat zowel zij als ik als nog een andere klant GEEN TV hadden, drie van de vijf aanwezigen, een meerderheid!! Het komt bijna nooit voor dat ik een TV-loze persoonlijkheid tegenkom, maar twee op een dag!!

Het werd me bijna teveel.

Enfin, een paar dagen later zie ik haar lopen vanuit mijn woning en ga ik naar beneden om te vragen of ze er bezwaar tegen heeft als ik ook háár in de sla zou verwerken.

En dat had ze niet. Bleek er een dichtbundel van haar in de boekhandel te liggen, met als titel SPINAZIE.

Nog net geen sla, maar het scheelt eigenlijk niks. Ik maak soms van wilde spinazie heerlijke sla met geitenkaas en zongedroogde tomaten.

Gelijk dat boekje gekocht natuurlijk.

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *