VREEMDE PLANEET

Soms wordt het me allemaal een beetje teveel, het gesjoemel, de geldzucht, de leugens en halve waarheden, het mondiale geweld, de stigmatiseringen, de krom- en priet- en wat-al-niet praat, het egoïsme en de zelfverheerlijking, het voorbijgaan aan alles wat waardevol is en de heerschappij van het waardeloze, de verdwazingen van allerlei aard en ga zo maar een kwartier door………….

Dan denk ik: mag ik hier weg. Dan heb ik het idee dat ik het hier maar aan het uitzitten ben. Dan vind ik er allemaal niks meer aan. Dan wil ik gewoon naar een andere planeet.

En het ergste is dan nog dat je er zelf in meegezogen wordt, dat je merkt dat je opeens hard op de rem moet gaan staan omdat je net zo’n rhinoceros aan het worden bent.

Nouweet ik ook wel dat we dat alles nodig hebben om tot inzicht te komen, tot en met de grootste rottigheid aan toe. Maar ik vind het zo af en toe onverdraaglijk, zelfs al heb ik de TV er 12 jaar geleden uigegooid en luister ik sinds ik terug ben uit Nepal niet meer naar het nieuws op de radio. De kranten zij indringend genoeg, en internet is natuurlijk een soort TV, al heb je het wel meer in de hand wat je wil zien.Bovendienzie je in je eigen omgeving ook het een ander aan ontluisterende zaken als je niet blind bent.

Eigenlijk vind ik het enige goede de laatste tijd nog steeds Obama: ik ben het met alles eens wat hij zegt. En woorden zijn belangrijk, die bepalen een hoop op korte of lange termijn.

Zucht.

groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *