VOGELS LANGS HET NOORDZEEKANAAL

Heeft u al kraaienpootjes?

Ik wel (zie foto 1).

Het was echt een vogeldag, afgelopen woendag 29 april, zo langs het kanaal.

Het begon al op het terrasje waar ik neerstreek naast de vleugelboot: je moest de kraaien bijna van je afslaan.

De groene eend waarover ik al een blog heb gemaakt bleek nog steeds naast de pont te bivakkeren. Je zou zeggen, zo’n beest heeft alle vrijheid om te gaan en te staan waar hij wil, zeker zonder relatie. Maar het bevalt daar zeker om de een of andere eendenreden. Terwijl het daar bizonder druk is, al die mensen pont op en pont af. Als ik eend was zou ik toch een rustiger plekkie opzoeken.

Maar ikben geen eend, dus ik zie dat waarschijnlijk helemaal verkeerd.

In ieder geval heb ik hem niet een tweede keer gefotografeerd. Dat was wel het geval bij de knobbeleenden (dat blijken dus bergeenden, met dank aan antoinette). Dat is een stelletje dat daar een eindje verderop domicilie heeft gekozen. Waarschijnlijk willen ze daar in de buurt een gezinnetje stichten, al zag ik nergens nog een nest.

groetjes
rené

Dit is een van de kraaien op het terrasje.

Dit zijn de in hun rust gestoorde knobbeleenden (ik weet niet of dat de juiste naam is).

Nijlganzen zijn daar in behoorlijke aantallen.

Geen idee wat voor vogeltje dit nou weer is. Oeverloper, nogmaals: met dank aan antoinette.

Bizondere meeuwen, hoewel ze eigenlijk behoorlijk op de Sterns lijken die ik ooit in Artis zag. Maar die hebben een snor. Dit blijken dus visdiefjes, maar wel een sternensoort, toch een beetje kijk op de vogeltjes!!.

De zeldzaamste van de dag: een mus. Die deed trouwens iets wat je zelden ziet: hij bleef op één plaats hangen om dan na een tijdje naar beneden te duiken. Bij een valk zou je het “bidden” noemen. Uiteindelijk had hij iets in zijn bek dat hij een eindje verderop ging consumeren.

Broedende meeuw achter de sluis.

Broedende meeuw zo’n beetje IN de sluis.

Deze duif bevindt zich IN het gemaal.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *