IEPENZAADJESBLADERBLAASMOBIELEN

Ik plaats deze foto’s niet alleen omdat ik ze leuk vind, qua beeld dan, want die bladerblazers vind ik eigenlijk ondingen.

Maar ook omdat ik me afvraag ofiemand weet of het normaal is dat er zo ontzettend veel zaadjes van de Iepen afgekomen zijn dit jaar, envooral of het ook normaal is dat er, misschien daardoor, (nog) heel weinig bladeren aan de Iepen zitten?

Ik kan het me niet van andere jaren herinneren, maar dat zegt niet alles want ik heb een uitermate slecht geheugen. Als het klopt wat ik zie dan heeft het één misschien met ander te maken. Dan is de grote hoeveelheid zaadjes een teken van de doodstrijd van de Iepen.

Voor de rest gaat het redelijk goed met de natuur in Nederland, las ik vandaag in de Volkskrant. Dat idee had ik trouwens al.

groetjes
rené

PS: Deze foto’s zijn vanwoensdag in Amsterdam-Noord.

Deze man staat in 2 tot 3 hectare potentiëel Iepenbos.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *