HOOFDDORP: SCHAPEN EN GEBOUWEN

Een tijdje geleden moest ik in Hoofddorp zijn omdat mijn laatste tentoonstelling daar hing, bij uitgeverij Sanoma. Het was een heel aparte ervaring tussen de kantoorgebouwen door te lopen die je al jaren met de trein voorbij rijdt.

Het voelde anders aan dan ik had verwacht, maar toch ook weer niet. Het voornaamste verschil was dat ik het fotogenieker vond dan ik vanuit de trein had kunnen bedenken. Maar het desolate, het onpersoonlijke en ongezellige, ja, dat bleek te kloppen. Voor je plezier ga je daar niet heen.

Het gezelligst was het nog bij de rokers die onderaan de gebouwen stonden te paffen. Die moeten dus van tien hoog of zo met de lift naar beneden om er eentje op te kunnen steken. Dan moet je geen kettingroker zijn, want dan heb je het zwaar.
Of juist niet natuurlijk, want je hebt meer pauze dan de niet-rokers die alleen maar naar de wc kunnen.
De stemming leek opperbest bij die rokende clubjes, dus dat laatste zal wel het geval zijn.

Het is weer een soort fotoboek geworden, ik heb het idee dat ik steeds wel erg veel foto’s plaats. Maar ja, ik fotografeer ook veel, dat scheelt.

groetjes
rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

2 reacties op HOOFDDORP: SCHAPEN EN GEBOUWEN

  1. Elvira schreef:

    Mijn ‘geboorte’ dorp, ik was 3 weken oud toen ik er ging wonen. Nou ja, dat was dus voordat deze lelijke gebouwen de skyline gingen vormen. Het enige bekende voor mij is de dijk. Daar speelde ik vroeger in de forten en tussen de schapen…

  2. renelouman schreef:

    Geinig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *