ARMANDO verzamelblog Amersfoort

Wat een rare vogel, dacht ik toen ik in Amersfoort dit beeld boven de huizen zag verschijnen. Een beetje een Duitse adelaar, maar toch ook weer niet.De gedachte aan een hakenkruis kwam zelfs bij me op. Meteen een foto gemaakt en gaan kijken wat het nou eigenlijk was.

Ik bleek er niet ver naast te zitten.Het stond op de dakpunt van het afgebrande Armando-museum, heet “Der Vogel”en is ook door de betreffende kunstenaar gemaakt. Meteen foto’s genomen van zijn afgebrande museum natuurlijk, maar alleen van de buitenkant.

Wat zou het prachtig zijn om binnen in die oude kerk, want dat is het geweest, te kunnen fotograferen dacht ik. Maar de deur was op slot en geen gaatje te vinden. En opeens viel me te binnen dat anderen dat al vóór mij bedacht hadden, want dat ik een uurtje tevoren zonder het te weten het resultaat daarvan gezien had.

Ik was n.l. naar Amersfoort gegaan om een paar foto’s van mij te zien hangen in het kader van Amersfoort 750. Twee foto’s naast eentje van mij, in het Onzelievevrouwentheater, hing een prachtige foto van de binnenkant van een afgebroken (dacht ik toen) kerk. Ik vond hem mooier dan de mijne die daar hing, al vond ik hem wel erg geposeerd en makkelijk: twee mensen met rode parapluutjes voor de binnenmuren, als waren ze de schilderingen en de glas -in-lood-ramen aan het bewonderen.

Toen ik later in het station was zag ik vrijwel direct dat de transparante foto tegen de glazen achterpui uit dezelfde sessie afkomstig was.

Het hierbovenstaande wordt met de volgende foto’s geïllustreerd.

ÉTALAGEBENEN

DAMES ACHTER DE RAMEN

RUUD TERMIJN

IK ZIE AMERSFOORT

GEWONE AMERSFOORTSE VOGELS

HOOGWERKERS AMERSFOORT

AMERSFOORT BEWERKT

AMERSFOORT PHOTOGENIQUE

DUBBELCONCENTRATIE

HEERLIJKHEID, MANNENZAAL

ZELFONTSPANNER

CUBA LIBRE

HET KLIMAAT

AMERSFOORT OP ZIJN KOP

STA IK IN DE WEG?

AMERSFOORT: KLIMAATKUNST

MEISJE KUST VALK

AMERSFOORT 2

AMERSFOORT 1

VERNIELZUCHT EN SCHOONHEID

JEZELF ZIJN

DE VERKEERDE JAS

groetjes
rené

Opeens

Mijn foto is de tweede van links, de “kerk-foto” is de vierde. Die van mij is niet geposeerd: een man en een vrouw die precies goed staan voor twee steigerzeilen met dezelfde “foto” van een vrouw.

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *