ZWART-WIT TUSSEN VELSEN EN IJMUIDEN

Langs het Noordzee-kanaal heb ik maandag zoveel foto’s genomen dat ik van gekkigheid bijna niet weet wat ik moet laten zien.

Alles tonen is onmogelijk, ik moet een keuze maken.

Eerst maar de industriële achtergrond in zwart-wit met op de voorgrond vissers, een aalscholver of niks, gewoon alleen het decor van de Hoogovens of een overslagbedrijf.

Door ze zwart-wit te maken lijken ze soms in een andere tijd gemaakt te zijn. Industrieën met veel rook en schoorstenen associeer ik sowieso met een voorbijgegane periode. Niet vanwege de crisis, maar omdat ik het idee heb dathet er tegenwoordig veel schoner aan toe gaat.

Een beetje Belgisch vind ik het ook. Het doet me aan de omgeving van Luik denken: daar kwam ik vroeger met mijn ouders doorheen op weg naar Luxemburg of Frankrijk: rook, zwart, naargeestig maar spannend.

Morgen vissers in FULL COLOUR

Groetjes
rené

Dat de aalscholver relatief scherp is is geen toeval, maar de overeenkomst van zijn stijghoekmet die van de buis op de achtergrond wel. fotografengeluk.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *