KUZMA MININ

Ik dacht eerst dat Kuzma Minin een ijsbeer was, gezien de afbeelding daarvan op de schoorsteen (foto 5), maar na even googelen bleek het een Russische held uit de 17e eeuw. Wat een roestbak, hij zou zo ookuit de zeventiende eeuw kunnen stammen.
En sindsdien niet meer geverfd.

Dat kan natuurlijk niet, want hoewel ze de hamer en de sikkel onder de ijsbeer hebben willen wegmoffelen is dat toch niet helemaal gelukt zoals je kunt zien. Het is een oud-communistisch schip en het ziet er helemaal nog in de communistische traditie uit, net als de bemanningsleden trouwens.
Net als heel Rusland ook.

Ik kon op internet van alles over dit schip vinden: 118 meter lang en 23 breed, en zijn roepnaam (ik krijg daar hele rare beelden bij)is UCJB.
Er blijken scheepsfanaten te bestaan die, net als bij treinen, een hobby hebben gemaakt van het fotograferen van boten. Deze stond ook op diverse plaatsen afgebeeld, in oktober vorig jaar is hij b.v. gesignaleerd op de rivier de Tyne (Ierland?).

Ook de gemeente Amsterdam noemt hem als binnenkomer op haar website. Ik zag hem dus maandag 6 april door de sluizen van IJmuiden gaan en kon niet ophouden met fotograferen,ik werd er totaal door geobsedeerd. De wilde natuur is toch een stuk interessanter dan die Hollandse aangeharkte gazonnetjes zal ik maar zeggen. En de heren op foto 6 en 7 zijn natuurlijk helemaal onbetaalbaar prachtig.

groetjes
rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *