GROENE EEND

Dat was wel de meest maffe vogel die ik ooit in het wild gezien heb, althans in Nederland.Hij was aan het badderenvlak naast de aanlegplaats van de vleugelboot in Velsen, en het viel niet alleen mij op, er kwamen meer mensen kijken, want zoiets zie je niet dagelijks.

In Artis zitten nog wel bizonderdere opgesloten, maar zomaar aan het Noordzee-kanaal, dat is toch wel effe wat anders.

Ik zag hem toen ik afgelopen woensdag voor de tweede keer in korte tijd langs het kanaal wandelde van Velsen naar IJmuiden. Het begint een favoriet traject voor mij te worden geloof ik, daarna van IJmuiden naar Zandvoort en dan ik heb het gevoel een week weggeweest te zijn.

Van de gelegenheid maak ik dan maar meteen gebruik om de andere “bizondere” vogels die ik daar zag te laten zien. Alles dus op 6 april of 15 april genomen. Maar eerstdat groentjenog twee keer.

groetjes
rené

Onder een andere hoek waren zijn vleugels blauw, vanwege de vleug. Met bepaalde stoffen heb je dat ook. Beetje onscherp maar ik wou het toch laten zien.

Zo bizonder is hij niet, maar de foto van deze zwaan is het wel, voor mij is het pure poëzie.

Helaas slechts vanuit de verte, ze waren zeer alert. Langs zo’n kanaal kan je natuurlijk ook niet stiekem nader bij komen.

Sterk uitvergroot:

Nijlganzen aan de overkant

Op een woonboot onder de rook van de Hoogovens

En ja, dan toch nog maar een keer de buizerd. Voor degenen die mijn blog daarover nog niet gezien hebben: HIER klikken.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

4 reacties op GROENE EEND

  1. Afra schreef:

    Gisteren een paartje groene eenden gezien in Alphen aan den Rijn. Ik kan ze in mijn vogelboek niet vinden, leuk dat jij er een zo goed op de foto hebt gezet.

  2. renelouman schreef:

    Wat grappig, het bericht is van 18 april 2009. Maar je hebt waarschijnlijk ergens “groene eend” ingetikt, op google misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *