VOGELS IN MIJN TUIN

De specht zat in mijn berk, maar ik kreeg hem er niet goed op. Hij vloog naar de burenmaar vanuit mijn tuin kon ik hem daar wel redelijk in beeld krijgen.De drie vogels daarna, een halsbandparkiet en een kramvogel en een vink (???), heb ik ook vanuit mijn tuin genomen.

De reiger vloog over mijn tuin heen en de rest zit daadwerkelijk in mijn tuin. Het zijn geen spectaculaire types verder hoewel je de act van de pimpelmees aan een berkentakje wel spectaculair zou kunnen noemen.

De merel heeft zo te zien wel een zware winter achter de rug. Misschien is dat wel de oorzaak van een gebrek aan beoordelingsvermogen: ze bouwt een nest in mijn taxus naast de denneboom waar eksters ook een nest aan het maken zijn.

Dus dat zal wel niet goed aflopen met haar toekomstige kroost.

groetjes
rené

 

 

 

 

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *