LAMPEN HAMSTEREN

Een van de belachelijkste maatregelen van de E.U. ( tot nu toe) vind ik het besluit de “ouderwetse” lampen te gaan verbieden en de spaarlamp verplicht te stellen.

Een van de argumenten hiervoor is dat de oude lampen naast licht ook veel warmte genereren. Daarbij wordt niet vemeld dat dat helemaal niet zo erg is. Aangezien we in Nederland zeker 7 tot 8 maanden per jaar de verwarming aan hebben verstook je dus ook minder als de lampen aan zijn. Voor die periode gaat het verhaal dus al niet op.

Daar komt bij dat die spaarlampen zeer duur zijn. En aangezien geld energie vertegenwoordigt is het nettoresultaat 0,0 (nulkommanul). Ik weet zeker dat het nergens voor helpt, alleen voor het vullen van de zakken van degenen die hier het gat in de markt weten te vinden.

Eigenlijk is dat net zoiets als de dringende boodschap die ons gegeven wordt om onze huizen goed te isoleren en er tegelijkertijd sterk op aan te dringen goed te ventileren.Als je gewoon niks aan je tochtige huis doet zit je dus eigenlijk het best, maar daar verdient niemand wat aan, dus dat kan niet.

Bovendien hebik zelf lampen gemaakt (zie foto’s) die alleen maar mooi zijn met kopspiegellampen. En die zijn er niet in spaarlampvariant en die zullen er waarschijnlijk ook helemaal niet komen.
Waarom niet?
Een deel van het lichtvenster is afgeschermd, dat kost dus licht, en daar maak je geen spaarlampen voor.

Dus wat is het alternatief: HAMSTEREN. Geheel tegen mijn principes, maar ik heb nu voor de rest van mijn leven kopspiegellampen ingeslagen (zie laatste foto).

Om te lezen heb ik een lekkere lamp waar ik vensterlampjes met een kleine fitting in zet van 25 watt. Precies sterk genoeg:dit tamelijk lage wattage volstaat omdat ik de lamp pal naast me heb staan.Dus daar heb ik er ook al behoorlijk wat van in huis gehaald.

Een slimme meid…………………..

groetjes
rené

PS: HIER EEN LINK VAN EEN MEDE VK-BLOGGER DIE HIER EEN ERG LEUK STUKJE OVER GESCHREVEN HEEFT:
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/247044

PS1 : ben benieuwd of het in de toekomst zover komt dat ze van de milieu-politie je huis mogen binnendringen op zoek naar oude lampen. Het zou me niks verbazen. Als je nu ziet hoe mensen die iets willen zeggen over de voor ons allen schadelijke UMTS-C2000-GSM-straling (omdat ze daar last van hebben )monddood gemaakt worden, sta ik nergens versteld meer van. Al zullen ze het waarschijnlijk wel subtieler aanpakken

PS 2: In Frankrijk zijn ze overigens iets verder dan hier wat die straling betreft: daar worden nu dorpen gebouwd voor mensen die niet meer tegen die straling kunnen. Als ik me niet vergis zijn er in Zweden al stralingsvrije gebieden aangewezen. Voor Frankrijk zie:
http://www.zoneblanche.fr/index-fr.html


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *