FOTO VAN JEZUS, PICTURE OF JESUS

Mijn ingang om te leren waarom we leven en waar we naartoe gaan is voornamelijk gnostiek van aard. Ik lees veel over allerlei andere stromingen en herken daarin een hele hoop, maar omdat de gnostiek niet voor niets op mijn pad is gekomen is dat mijn voornaamste leidraad.

En voor gnostici is het helemaal niet belangrijk of de historische Jezus nu wel of niet geleefd heeft (hoewel dat voor mij persoonlijk buiten kijf staat) maar wel zijn levens-VERHAAL (de overwinning op het aardse) en vooral de lessen die zo tot ons gekomen zijn (DE LIEFDE). De gevestigde kerken hebben daar een potje van gemaakt, vandaar dat ze in deze tijd waarin alles aan de oppervlakte komt ook leeglopen terwijl de spiritualiteit juist toeneemt.

Of dit een foto van de historische Jezus is is dus eigenlijk niet belangrijk. Maar ja, ik kwam hem ergens tegen en vond het toch wel prachtig, vooral door het verhaal er omheen. De vrouw die hem jaren geleden heeft gemaakt zei dat ze een eilandje aan het fotograferen was en dat dit er bij de ontwikkeling van het rolletje op stond. Degene bij wie ik hem zag, geen gelovige Christen, werd zwaar geëmotioneerd toe hij de foto ontwaarde. Hij “herkende” (=voelde) zichzelf als de meest rechtse figuur, al wist hij niet meer wie hij toen was. Toen de fotografe zei dat de man links Paulus was wist hij echter met zekerheid te stellen dat het Petrus was.

Ik weet er niet veel van maar waarschijnlijk zijn dit beelden uit de astrale sfeer. Het is b.v. mogelijk dat de uiterlijke verschijningsvorm van Jezus door de gelovige Christenen zo is belevendigd dat die bleef bestaan, dat het dus een product van de “fantasie” van de mensen is. Dit verklaart dan ook b.v. dat Maria-verschijningen nooit in pakweg India hebben plaatsgevonden, want daar fantaseren of belevendigen ze andere beelden.
Het kan zelfs zo zijn, heb ik me laten vertellen, dat entiteiten gebruik maken van het “lege” astrale omhulsel van iemand anders. Het kan nog erger:deze entiteiten kunnen zelfs vrij hoog ontwikkeld zijn.
Dat is ook waarom het voor ons mensen zo ontzettend moeilijk is het ware van het onware te scheiden. Je moet a.h.w. denken, en kunnen denken,vanuit je hart, dan kun je je geen oor laten aannaaien.

Ik heb het verhaal uit de derde hand, en als je het niet gelooft zijn er twee mogelijkheden: het is een foto, maar in scene gezet, of het is een tekening.

Een tekening is het volgens mij duidelijk niet. Gevoelsmatig (voel de gezichtsuitdrukkingen!!), maar ook omdat ik tekeningen die naar foto’s zijn gemaakt altijd als zodanig herken. Dan zit het perspectivisch anders in elkaar dan wanneer je dat “op het oog” tekent. Als dit een tekening zou zijn dan moet hij naar een foto gemaakt zijn want ik herken datzelfde perspectief. Maar dan moet er dus ook een foto zijn en is het onzin om daar dan nog een tekening van te maken.

Dus moet het volgens mij een foto zijn. Als het in scene is gezet is het niet alleen voor de foto want daar is hij niet fotografisch genoeg voor.Het zou volgens mij hoogstens een still uit een film over Jezus kunnen zijn. Aangezien de foto minstens twintig jaar oud is moet die uit een oude film over Jezus komen (want dat in ieder geval Jezus “bedoeld” wordt lijkt mij ook wel duidelijk). Ik ken zo’n film niet.

Maar als ik de foto zo aanvoel en de gezichtsuitdrukkingen zie, lijken de figuren me niet gespeeld door akteurs. Volgens mij is het echt de stoffelijke verschijningsvorm van Jezus in de astrale wereld. Op een foto dus, en dat is toch tamelijk uniek.

GROETEN
RENÉ

4-2-2010: Inmiddels heb ik de foto gekregen van de familie van Hans Hylton, de inmiddels overleden danser waar ik de foto zag. Verder weet ik nu ook waar hij genomen is. Het is niet zo gegaan als ik hierboven heb geschreven. De vrouw waarvan ik van Hans had gehoord dat zij de foto had gemaakt heeft hem niet zelf gemaakt maar 20 jaar geleden ontvangen van een haar nu onbekende vrouw. Die had hem gekregen van een Duitse meneer die hem gemaakt had. De foto is door hem genomen in Israël, aan het meer van Galilea. Bij het ontwikkelen bleek dus Jezus er op te staan. De sliert bij het gezicht van de vrouw, door haar Maria Magdalena genoemd,betitelt zij als plasma.

Nu ik dit weet is het voor mij duidelijk dat het echt een beeltenis van Jezus is. Ik heb b.v. van een kennis van vroeger gehoord dat hij op een strand in Griekenland legers uit andere tijden heeft gezien. Dat soort dingen schijnen vaker voor te komen. Omdat tijd een relatief begrip is worden soms de sluiers weggetrokken zodat allerlei, in onze ogen verschillende tijden, door elkaar lopen. Beelden van zaken die zich op die plaats hebben afgespeeld of zullen afspelen kunnen door sommige mensen onder bepaalde omstandigheden gezien worden. Ze zijn er, maar de meeste mensen zien het niet (ik ook niet overigens).

PS: van de foto heb ik alleen de “placemet”-variant gezien. Overigens is hij niet als zodanig in gebruik, hij is onbeschadigd. Dus hoe de vervorming door het gezicht van de rechter figuur komt, ik nie weten.
4-2-2010: ik heb het een placemat genoemd, maar dat komt omdat hij die afmeting heeft. Het is gewoon een gelamineerde grote foto.
PS: ik zou de fotografe kunnen achterhalen, maar dat doe ik niet omdat ik het voor mezelf niet “groot” wil maken (zie boven).


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

12 reacties op FOTO VAN JEZUS, PICTURE OF JESUS

 1. Chantal schreef:

  Ik geloof erin, je bent gezegend!! om zulk een foto te bezitten!! maar hoe is en kan zoiets gebeuren? Ik snap er niets van….

  • renelouman schreef:

   Hoe zoiets kan gebeuren: ik heb wat ik ervan weet en wat ik ervan denk in het stukje gezet, maar ja, of dat klopt zullen we wel nooit weten, maar ik ben er persoonlijk van overtuigd dat het een ware afbeelding van Jezus is ( tot het tegedeel is bewezen, zal ik maar zeggen).

 2. Chris schreef:

  Nog een late reactie n.a.v. de foto van Jezus. Ik heb 2 boekjes met de titel
  “Ooggetuigeverslag van het leven van Jezus” , onder hypnose verteld, opgetekend door Peter van Mare. Als je dit boekje niet kent, en je bent geïnteresseerd, stuur ik er één naar je op.

  Groeten, Chris

  • renelouman schreef:

   Nou heel graag, ik zie je bericht net pas.
   Ik wil er voor betalen hoor, zeg maar hoe of wat.

   Ik dacht even dat het een oude reactie was maar ik zie dat hij van 3 juli is. Frappant is wel dat ik vandaag, 3 juli dus, als eerste foto van mijn blog een gebouw heb staan met o.a. de blauwe tekst: Jesus loves you!!!!!!!!!!!!

 3. mart schreef:

  Toen ik het relaas van de foto las, moest ik denken aan een boekje dat ik ooit had gelezen en nou blijkt Chris dat boekje ook te hebben. Ik denk dat je een gezegend mens ben dat je deze foto in bezit hebt erg fijn dat je dit delen wilt met andere mensen

  • renelouman schreef:

   Ik heb het boekje van Chris gekregen en gelezen en wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. In zo’n geval laat ik het gewoon voor wat het is, er waren elementen die ik, waar of niet waar, prachtig vond. Maar dat revolutionaire begin van Jezus, wat ik eerst niet geloofde, is bij nader inzien misschien toch niet zo gek: zie Mandela!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Chantal Duquesne schreef:

  Ben ook geintresseerd in dat boekje ik geloof erin maar snap ook niet hoe zoiets kan wel heb ik al visioenen gehad van Jezus!!

 5. renelouman schreef:

  Leek hij daarin op de foto?

 6. sandra schreef:

  Ik heb een vraag over deze foto,is dit een echte foto van hem?of zou misschien ook de tegen stander zijn,want in de bijbel staat pas op als iemand zegt Jezus is daar of om de hoek geloof dat maar niet want wij zullen hem terug zien komen op de wolken.

 7. sandra schreef:

  Ik begrijp het niet over wat je er van vind??
  Kun je me uit leggen??

 8. renelouman schreef:

  Persoonlijk denk ik dat het echt een afbeelding van Jezus is, omdat er soms door sommige mensen beelden uit het verleden gezien worden. Hoe dat werkt weet ik ook niet maar ik ken iemand die b.v. op een Grieks eiland een leger aan land heeft zien komen wat 2000 jaar daarvoor daar was gebeurd. Maar ik denk dat het ook niet erg belangrijk is: het gaat om zijn boodschap, niet om hoe hij er uit zag!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *