TE MOOI OM WAAR TE ZIJN………

…………………………….EN TOCH IS HET WAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sommige grachten zijn op een paar plaatsen vandaag veranderd in spiegels!!!!!!!!!! De smeltende ijsvloeren reflecteerden als water op windstille dagen, en die komen zelden voor. Net zo vaak waarschijnlijk als smeltende ijsoppervlakken in dit stadium.

Het was in ieder geval onwaarschijnlijk mooi, af en toe scheen de zon en dan was het helemaal een sprookje.

De foto’s zijn van de Groenburgwal, de Kloveniersburgwal en de Keizersgracht. Bij de meeste grachten was het ijs trouwens alweer totaal verdwenen. Dat komt omdat er elke avond geschut wordt: dan zie je het water door de grachten stromen, terwijl het overdag stilstaat. En de ijsklonten worden dan meegevoerd natuurlijk.

groetjes
rené

Deze kwam ik net nog tegen, te mooi om niet te plaatsen:

Ik blijf er mee bezig, vind ze zelf zoooooo mooi, maar dit is toch echt de laatste (voorlopig, want dit zijn dus alleen de spiegelingen met vogels erop. Ik heb ook nog een paar mooi zónder, maar dat komt volgende keer).

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *