HET LELIJKSTE GEBOUW VAN AMSTERDAM………

….OF EIGENLIJK VAN DE HELE WERELD, gezien de prachtplek. Jarenlang heb ik geweigerd het te fotograferen, bang als ik was dat ik er mooie foto’s van zou kunnen maken, terwijl het toch een wanstaltig gebouw blijft.

Maar een tijdje terug vroeg zuster Zoë mij of ik er fotografisch toch niet eens wat aandacht aan wilde besteden, want ze had er zulke goede herinneringen aan.
En dat verzoek zette zich ergens in mijn onderbewuste vast, en toen ik er woensdag langs fietste, op weg naar Ouderkerk, kwam het onstuitbaar tevoorschijn.

Het was prachtig fotoweer, het had licht gesneeuwd en de zon scheen af en toe. Dus er gebeurde precies waar ik al die jaren bang voor was geweest: mooie foto’s van een gedrocht.
Ik troost me met de gedachte dat de schoonheid veroorzaakt wordtdoordat ik het gebouw zelf er maar heel fragmentarisch op heb gezet.

Op de laatste foto na dan, maar die is eigenlijk toch ook wel mooi, omdat die afgrijselijke vierkante bakstenen doosdoor de hoek van fotograferen wegvalt.

Grrrrrrrrrrrr…….

oetjes
rené

PS: dus vandaag maar naar Oudekerk gefietst. Het was mistig en koud, ben 4 uur buiten geweest en zal de foto’s morgen laten zien.

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *