MIKADO

Wij deden vroeger bij ons thuis vaak een spelletje dat Mikado heette. Je zette een handvol verschillend gekleurde stokjes vertikaal op tafel en liet die vervolgens los. Dan was het de kunst zoveel mogelijk stokjes uit de zo onstane hoop te wippen zonder de andere stokjes te bewegen. Daarbij had elke kleur een bepaalde waarde, dus met hetzelfde aantal stokjes had je toch een verschillend aantal punten verzameld.

Daar deed me dit aan denken, hoewel de stokjes hier allemaal dezelfde kleur hebben, hij ze niet los laat en ze groter zijn en het geen spelletje is en er in geen velden of wegen knabbelnootjes en glaasjes fris te zien zijn en en en…….

groetjes
rené

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *