STANDPLAATS AMSTERDAM: VIJZELSTRAAT

Dit blog is een fotoboek. Gisteren kreeg ik het idee om eens op een totaal willekeurige plaats in Amsterdam te blijven staan en van daaruit foto’s te maken. Ik heb hoogstens tien minuten op een oninteressant punt op de Vijzelstraat gestaan, maar het stadsleven bleek zo vol dat ik in die tijd bijna een fotoboek kon schieten. Hier het resultaat.

Het grappige is dat tijdens het bekijken van de foto’s dingen aan het licht kwamen die me in eerste instantie niet zo opgevallen waren. Zo zag ik in de koffie-shop, waarvan ik het bestaan overigens voorheen niet kende, twee affiches onder elkaar hangen: de een met PAN, dat is een kunstbeurs, en daaronder een met STAMPPOT, over iets heel anders.

groetjes
rené

PS: ik weet niet of het fotoboek veel verkocht zou worden, misschien ben ik wel de enige die van dit soort GEWONE foto’s houdt.

Spiegeling in de een van de ruiten van electriciteits-zaak AURORA van het hotel in de arcade waarvan ik was stil blijven staan:

Stuur rechts, buitenlands nummerbord, toen hij voorbij reed vergeten te kijken waarvandaan, want er was natuurlijk weer wat anders te zien:

Londense cab in Amsterdam:

Koffie-shop men pan stamppot.

Hé, daar istie weer:

Vlaggen van de IDFA.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *