MEVROUW B., 30 JAAR EN 85 JAAR

Een van de mooiste foto’s van mijn tentoonstelling, met toestemming hier geplaatst.

Mevrouw B. staat twee keer op de foto, als ongeveer dertigjarige verpleegster in het Wilhelminagasthuis in Amsterdam en als 85-jarige bewoonster van ons verzorgingshuis. Ze is 20 jaar verpleegster geweest in allerlei ziekenhuizen in de stad en ook nog eens bijna drie jaar in Zweden. Daarna heeft ze zich om laten scholen tot maatschappelijk werkster in welke hoedanigheid ze ook nog eens bijna 20 jaar in Amsterdam werkzaam is geweest.

De foto is een kunststukje op zich, vind ik. Ik moest n.l. een ruit zien te vinden die niet spiegelde en na enig zoeken vond ik die in de glazen deur die toegang geeft tot het winkeltje in ons huis. Dus het glas óm mevrouw B heen is het oorspronkelijke glas van de foto, het glas binnen de contouren van mevrouw B. is het huidige winkelglas. Maar dat is dus niet te zien.

Als het goed is wordt deze foto gebruikt voor een artikeltje in Trouw. Een mede vk-blogger tipte zijn dochter, bezig aan haar laatste jaar op een journalisten-opleiding en reeds free-lance voor o.a. Trouw werkzaam, over mijn project. Ik laat wel weten wanneer het er in staat.

groetjes
rené

PS: de oorspronkelijke foto is door de vader van het jongetje gemaakt. Hij moet nu bijna 60 zijn als hij nog leeft.

LINKS NAAR AL MIJN POSTS OVER DE TENTOONSTELLING/BOEK:

TENTOONSTELLING GEOPEND

MENEER B, BOKSER EN BARMAN

DAG LIEVE AN

TWEE FOTO’S VAN MIJN TENTOONSTELLING

SPIJKERS MET KOPPEN

VANDAAG JARIG

TENTOONSTELLING

FOTO’S VAN TENTOONSTELLING IN VK-MAGAZINE!!

MEVR VAN B. OP DE TAART

VERWERKT LEED

MIJN TENTOONSTELLING IN DE MOZES EN AÄRON

JE EIGEN KINDEREN OVERLEVEN

FOTO HERSTEL

MIJN FOTOBOEK: HEDEN EN VERLEDEN ALTIJD NU

HEDEN EN VERLEDEN ALTIJD NU: LEKKER GENIETEN

MENEER SCHRAM

BEP, JE WAS EEN MOORDWIJF!!

SENSATIONELE MORF VAN DARIO BARDIC

UITGEVERS IN DE SLA VERWERKT

TENTOONSTELLING WEGGEHAALD

EN DAN STA JE OPEENS NAAST HANS AARSMAN

SANOMA

BOS WEG, COHEN PREMIER

PARADISO: BEURS VAN KLEINE UITGEVERS

HOND


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op MEVROUW B., 30 JAAR EN 85 JAAR

 1. Fred Baggen schreef:

  Geachte heer Louman,

  Hopelijk bereikt mijn bericht u. Onlangs zag ik uw fotoboek van de Flesseman bij de Slegte. Leuk boek! Ik vraag me af of u Mien Sligte ook hebt gefotografeerd. Ik werk aan een biografie over Haring Arie en ben benieuwd of u ook haar hebt gefotografeerd voor uw boekproject. Mocht u een leuke anekdote over haar willen delen tijdens haar verblijf in de Flesseman, dan zou ik graag met u in contact komen.

  Ik zie uit naar uw reactie.
  Hartelijke groet,
  Fred Baggen

  • renelouman schreef:

   Hallo Fred Baggen
   Ja ik zag het ook liggen. Wist wel dat het er een tijdje geleden was, een paar exemplaren, heb er nog een blogje over gemaakt, maar toen ik er vorige week kwam omdat ik niet op de naam Annie Leibowitz kwam en vermoedde dat er wel wat van haar zou liggen, zag ik een hele stapel liggen.

 2. renelouman schreef:

  Mien Sligte heeft een tijdje in Flesseman gezeten op de tijdelijke opvang. Ze zat aan de Nieuwmarktkant. Ze was al zo dement dat ze al snel naar het Mozaïekhofje ging.
  Toen ik nog maaltijden vanuit Flesseman rondbracht als vrijwilliger heb ik een paar keer maaltijden naar haar gebracht op het OudeKerksplein. Ik moest dan bij de zwarte dames beneden (3) voor haar ramen aankloppen, wijzend op de maaltijddoos om misverstanden te voorkomen, en dan het smalle trappetje op naar boven waar ik hartelijk door haar begroet werd.
  Echte anekdotes schieten me even niet te binnen, maar ik heb haar zeker niet gefotografeerd voor mijn project, dat deed ik alleen met vast bewoners. Dat filmpje met Haring Arie waarin hij een horloge jat bij een bevriende horlogier ken je natuurlijk.

  • Fred Baggen schreef:

   Dag meneer Louman,

   Dank voor uw reacties! Mocht u nog een anekdote of herinnering te binnen schieten, dan hoor ik graag van u. Als u aan het bovenstaande min of meer nauwkeuriger tijdsaanduidingen kunt koppelen, zou dit welkom zijn.

   Zo zou ik graag willen weten wanneer Mien in de Flesseman/Mozaiekhofje is gaan wonen. Ik weet nu niet meer dan dat dit ergens tussen 2003 en 2006 zal zijn geweest. Ik zou dit graag willen preciseren. U kunt me overigens ook via e-mail bereiken: fred@fredbaggen.nl, dan leest niet iedereen mee.

   Ja, de film Rondom het Oudekerksplein ken ik — een prachtig tijdsbeeld.

   Hartelijke groet,
   FRED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *