CRUIJFF EN REMBRANDT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik vandaag Cruijff het Rembrandthuis binnengedragen zag worden dacht ik: dit is toch wel de totale culturele vervlakking ten top. O.K., het zal wel een zekere educatieve waarde hebben, maar de verbinding met de echte kunst die je in het Rembrandthuis verondersteld wordt aan te treffen is voor mij net zoiets als het Requiem van Mozart draaien bij een borrelnootjes-reclame.

Toen Pele binnengebracht werd zag ik het pas: het bleek een deur verder dan het Rembrandthuis. Ik was op het verkeerde been gezet omdat ik een paar dagen geleden mannen bezig had gezien aan de pui van het Rembrandthuis met een spandoek om een nieuwe tentoonstelling aan te kondigen. Die stonden zelfs op dezelfde chip die ik nog niet op mijn computer had gezet. Dus toen ik die foto’s vandaag zag leek het me duidelijk wat er aan de hand was.

Enigszins opgelucht was ik wel toen ik er achter kwam. Het zijn foto’s ter verfraaiing van het interieur van de sportschool die daar geopend wordt in het pand waar voorheen die vreselijke Holland Experience zat. Op de laatste foto kun je zien dat het niet het Rembrandthuis is.

Foto 3 is van een voetballer waarvan ik niet zeker weet of ik hem herken: Barry Hulshoff??????? Wat ik wel leuk vind om te zien is dat de haardracht weer terug is. Lang niet iedereen heeft weer lang haar, maar het is gelukkig niet ALLEEN maar kort tegenwoordig, zelfs jonge kids zie je in het lang.

groetjes
rené

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *