VLINDER-DESASTER

Het is een extreem slecht vlinderjaar. Mijn vlinderstruik staat al een week in volle bloei maar de vlinders, die elk jaar in groten getale van haar honing komen snoepen, laten het deze keer en masse afweten.

Toch is het me gelukt er een paar in mijn tuin te fotograferen. Op één dag, ik geloof afgelopen woensdag, waren dit de enige exemplaren van hun soort die ik zag, het is werkelijk bar en boos.

Vandaag, vrijdag 25 juli, waren er niet veel meer maar wel anderen, vanaf foto 4.

Gisteren stond er een artikeltje in de papieren volkskrant over vlinders. Er is een gebied in de Noord-Oostpolder waar ze een vlindervriendelijke natuur hebben gecreëerd. Maar ja, het weer moet wel mee zitten. Ik hoor het overal, dat het zo’n slecht vlinderjaar is.

groetjes

PS: de eerste is een Gehakkelde Aurelia. Ik noem hem altijd Gehakselde Aurelia.
Hakselen is het tot kleine stukkies versnijden van takken en stammen middels een hakselmachine.

 

 

 

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *