HET LAATSTE ROLLETJE

Zeven jaar heeft het laatste rolletje in mijn analoge camera gezeten. Vandaag heb ik hem laten ontwikkelen en op schijf laten zetten.

Het definitieve einde van een tijdperk, althans voor mij: ik heb mijn analoge camera verkocht. Voor een redelijke prijs, € 250,- , maar toch enigszins met pijn in het hart. Het was een Canon Eos huppeldepup, een fantastische 75-300 mm telelens met imagestabelizor (hoe schrijf je dat?) en een gewone lens 28-(ik geloof)130 mm. Met alle toebehorens. Samen heeft het mij toen meer dan 3000 gulden gekost.

Het was maar een half rolletje, de rest heb ik leeg laten schieten door de koper.

En wat stond er op? Een aantal uit-mijn-raam-foto’s. Daarbij viel me weer op wat ik al wist: ik fotografeerde vroeger ook al digitaal met mijn analoge camera. In die zin dat ik van elk onderwerp minstens drie foto’s maakte, dus dat kostte nogal wat toen.

Verder bovenstaande foto, die maak ik nog steeds zo. Behalve natuurlijk dat de meneer op het station op een willekeurige plek rookt, en niet bij een rookpaal.

De laatste tijd ben ik op zoek naar nieuwe invalshoeken. Ik ben met een nieuw project begonnen waar ik helaas pas in oktober wat van kan zeggen, en eventueel wat van laten zien. Maar het is erg, erg leuk, dat kan ik wel vertellen.

groetjes
rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *