VON GIMBORN ARBORETUM

Von Gimborn was een inkt-fabrikant die leefde van 1872 tot 1964. Hij hield ontzettend van bomen, en omdat hij stinkend rijk geworden was van al die inkt, kon hij zijn hobby op grootse wijze vormgeven. Nadat hij een stukje van 5 hectare had volgezet kocht hij een groter stuk bij Doorn, omdat de grond daar beter was voor zijn favoriete boomsoort: coniferen, ja ja. Op het lapje van 47 hectare is nu het Von Gimborn Arboretum nog steeds te bezoeken, al is maar 23 van de oorspronkelijke 47 hectare als zodanig in gebruik. Maar het is groot zat.

En het is prachtig. Het maakt wel een veel kunstmatiger indruk dan het heempark dat we zagen (zie blog van gisteren), maar zoveel verschillende soorten bomen zie je zelden bij elkaar. En schitterend neergezet, echt smaakvol.

Het mooiste vond ik de Rhodondendrons, daar maak ik een apart blog van, morgen misschien.

groetjes
rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *