TEGELKUNSTENAARS

Dubbelkunst, zou ik zeggen, want tegelzetten is niet alleen een bizonder ambacht, maar bijna echte kunst, oftewel kunst met een kleine k, als het om ingewikkelde mozaïek-leggingen gaat zoals hier. En het Echte Kunstwerk lag er al, de tegels er omheen werden vervangen.

Dus eigenlijk is het meer kunst óm de Kunst. Lárt pour l’art, maar dan anders.

Twee dagen hebben ze er over gedaan, niet aan een stuk door, maar toch. Het regende pijpenstelen en ik was blij dat ik vandaag geen tegelkunstenaar was.

Om 7.30 u. begonnen ze stenen te “snijden” een hels lawaai. Ik was gelukkig om 7.00 u. al opgestaan omdat ik om 8.00 u. op mijn werk moest zijn. Dus de pijn viel mee.

En het resultaat ziet u op de laatste foto: Het Kunstwerk ligt er weer bij als nieuw.

groetjes
rené

PS: Dit stukje een paar dagen geleden geschreven.

PS: nu ik het op deze avond 29 mei om 18.45 u. nog even bekijk besef ik opeens wat ze gedaan hebben: de regelmatige stenenrij óm het kunstwerk heen is vervangen door gewone tegels. Ik denk dat de kunstenaar geklaagd heeft dat het niet zo uitgevoerd was als hij bedoelde: het moest een schokeffect geven, gewone tegels en dan…….tataaaaaa ……een kunstwerk!!!!

Niet eerst die rij tegeltjes, want dan zou het verrassingseffect weg zijn. Dan zouden de mensen denken: hé, een regelmatige stenenrij, er zal wel een kunstwerk ná komen.
Wég verrassing.

Dus hier volgt een foto van 16 december vorig jaar, dan kunt u zien wat de kunstenaar heeft bedoeld! Of eigenlijk NIET heeft bedoeld, bedoel ik.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *