JAC.P. THIJSSE PARK

Woon je 28 jaar in Amsterdam en weet je niet dat er in Amstelveen, vlakbij het Amsterdamse bos, drie wereldvermaarde heemparken zijn: De Braak, het J. Landwehrpark en het Jac.P.Thijsepark. Het woord “heempark” is hier zelfs door in zwang geraakt en dit Nederlandse woord wordt tegenwoordig onvertaald overgenomen in buitenlandse standaardwerken voor tuin- en landschapsarchitectuur.

Vaste natuurlijke planten in het openbare groen is er een kenmerk van. Clusters van dezelfde soort bij elkaar een ander. Het park waar wij afgelopen zaterdag onze excursie begonnen was het Jac.P.Thijsse park, een lang lintpark met prachtige doorkijkjes dat al 50 jaar bestaat.

Hieronder staan wat foto’s, zonder de collega-tuinders er op. Het regende maar het deerde ons niet. Het was een eyeopener, erg stimulerend voor nieuwe ideeën omtrent de eigen tuin. Al moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik er veel van mijn eigen tuin in terugherkende. Waarschijnlijk siepelt zo’n tuinopvatting langzaam door in het collectieve bewuste, waar ik dan weer lustig uit tap natuurlijk.

Hierna gingen we naar het Von Gimborn Arboretum in Doorn, maar dat komt in het volgende blog.

GROETEKAAS
RENÉ

Dit dreef in het water, maar het was geen olie, misschien een vogelpoep, dachten we.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *