TULPEN UIT AMSTERDAM

Nu het lente is stuur ik jullie: Tulpen uit Amsterdam. En wel uit Amsterdam-Noord om precies te zijn, want daar ligt mijn tuin en staan deze tulpen. Ik ben elke keer weer verbaasd dat ik er niks voor hoef te doen: ik laat de bollen gewoon in de grond zitten en elk jaar komen daar weer tulpen uit tevoorschijn, het is echt een wonder.

Maar niet alleen de tulpen komen spontaan weer op, ook de narcissen, blauwe druifjes en wilde hyacynthen. Al komen er wel ieder seizoen nieuwe blauwe druifjes en narcissen bij, want ik krijg de uitgebloemde bolletjes van mijn buurvrouw en van een dame op mijn werk, zodat mijn tuin er in de lente helemaal vol mee staat, prachtig.

De foto’s heb ik allemaal gisteren gemaakt. Mijn tuin is nu op zijn mooist, maar dat vindt ik eigenlijk altijd.

groetekus
rené

Muurbloempje: het enige plantje dat ik tot nu toe gekocht heb dit prille seizoen.

Geen truc: dit blauwe druifje is de varenkroon binnengegroeid.

Ik weet niet wat het is maar wel waar het vandaan komt: een aantal jaren geleden door mij uit het nabijgelegen bos ontvreemd. Foei!
Ze voelen zich in mijn tuin wel goed thuis want ze zijn prima aangeslagen, het worden er ook steeds meer.

Wat het is en waar het vandaan komt: geen idee, maar elk jaar zie ik een of twee van deze prachtige bloemetjes.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *