KABOUTERS

Je kan echt merken dat het weer kaboutertijd is, je komt ze werkelijk overal tegen. De eerste keer dit seizoen zag ik ze natuurlijk in mijn tuin: op een woensdagochtend zat er eentje heerlijk te genieten van een vers amandelbroodje in de eerste zonnestralen, terwijl een andere rechtsomkeer maakte toen hij mij zag. Ook amandelbroodje was toen snel weg, maar ze worden allengs vrijpostiger. Ik vind af en toe kruimels appelgebak in mijn huisje, en afgelopen zaterdag had er een zelfs zijn puntmuts laten liggen!

En nu signaleer ik ze dus al in de stad. De hele tijd in die tuinen en dat bos gaat natuurlijk ook wel eens vervelen, en het gebak in de stad is véél lekkerder.

Hoeveel doden zouden er vandaag in Irak vallen, en in Darfur, en in Afghanistan? En bij elkaar opgeteld? Af en toe moet ik daaraan denken en prijs ik me gelukkig dat we hier gewoon naar kabouters kunnen kijken.

Zouden er in Afghanistan ook kabouters zijn, of alleen maar trollen?

groetekus
rené

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *