DE HALFNEGEN-HOND

 

Jarenlang heb ik deze hond horen blaffen, nooit wetend hoe hij er uit zag. Dat komt omdat ik dan altijd nog in bed lig. Stipt om 8.30 u. ‘s-morgens word ik door hem gewekt. Het duurt maar een minuut of vijf en dan hoor ik hem de hele dag niet meer. Omdat ik dat weet, draai ik me na die vijf minuten doorstaan te hebben weer om en slaap verder. Als ik niet naar mijn werk hoef slaap ik uit, minstens tot negen uur.

Eindelijk heb ik eens gekeken wat er nou toch elke keer aan de hand is, en welke hond het is. Nou, deze dus. En wat gebeurt er? Die man loopt met die hond kennelijk elke ochtend hetzelfde rondje. Daarbij doet hij de koffieshop aan de overkant aan omdat hij iemand kent die daar schoonmaakt. Die gaat dan een minuut of vijf met dat beest dollen. Omdat die hond verder geen opwinding in zijn leven kent, is dat ook de enige tijd van de dag dat hij van puur enthousiasme geluid geeft. Met alle gevolgen voor de nachtrust van de buren. Nou zijn we hier wel wat gewend, dus we slapen gewoon weer door, net zoals na het schreeuwen van een junk of een knetterharde motor of loeiende sirenes.

Een ding is er de laatste tijd veranderd in dit patroon: hij is niet meer zo stipt als hij jarenlang geweest is. En als dat nou betekende dat hij wat later kwam of eens oversloeg, NEEN, hij komt vroeger. Deze week is hij al eens om half acht geweest, maar toen was ik al wakker omdat ik naar mijn werk moest.

Kleine stadsperikelen, couleur locale, of hoe noem je zoiets.

Groetjes
rené

PS: de foto’s zijn niet van zo vroeg. Ze lopen regelmatig voorbij.

PS2: ik heb dit stukje vanochtend om 8.30. u. gemaakt, net nadat ik deze keer precies on 8.30 u. wakker geblaft was, vandaar die inspiratie tot dit blog. Het is nu 9.15 u. en ik doe mijn gordijnen open en zie de schoonmaker, waarvan ik ondertussen denk dat het de eigenaar is, van de koffieshop met de hond van een andere voorbijganger spelen. Het is dus echt een hondenliefhebber. Ik ben blij dat de andere hondeneigenaren van uitslapen houden!

Die kant zijn we vanochtend al uit geweest!!

Ach , je komt toch wel mee.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *